Geverfde muren "met een typische "wietgeur"?!

Mayejane

  • #1
Hallo,

Ik hoop dat iemand mij advies kan geven... :roll:
Wij hebben de slaapkamer van ons dochtertje geverfd met verschillende lagen (sept 2007). De oude bewoners hadden de muren rose geverfd. Wij hebben daar eerst 2 lagen witsel overheen gedaan (van stucbouw) omdat de rose verf veel doorschemerde. Daarna heb ik van Histor een muurverf gebruikt 2x, helaas was dat de verkeerde kleur. Toen ben ik naar een verfspecialist gegaan en heb van het merk "Wijzanol" een haute peinture matte muurverf gekocht. Dit is een latexverf op waterbasis. Ook die hebben we 2x opgebracht. De kamer is naderhand gelucht, zelfs met een bouwdroger.

Nu heeft de kamer een "typische wietgeur", het klinkt raar misschien, maar toch is het zo. De geur komt echt v/d geverfde muren vandaan, vooral (en dat is het gekke) als ik het slaapkamerraam open zet voor te luchten. Op een en andere manier is er een reactie ontstaan.
Mijn dochtertje kan niet meer slapen en wordt 's nachts vaak wakker v/d geur. Ik ben bang dat het niet goed is voor haar gezondheid en dat maakt me ongerust. We hebben de verfzaak al gebeld maar zij hadden geen oplossing en hadden er nog nooit van gehoord. Onze stucadoor wist ook geen raad.
Kan iemand mij a.u.b. helpen met het oplossen van dit probleem? Is het mogelijk dat als ik het opnieuw ga verven de geur verdwijnt? Of moet ik eerst een afbijt-, voorstrijk-, of oplosmiddel gebruiken? Wie weet raad??

Groeten Wendy :roll:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoe lang ruikt u die wietgeur al ?
Is dat direct na het laatste sauzen ontstaan ?
 

Mayejane

  • #3
De lucht hangt er nu al ruim 3 maanden. En omdat we eerst nog aan het klussen waren, hadden we de geur niet in de gaten. Nu dat we eventjes niet meer klussen, valt de geur op. Er is vandaag ook iemand geweest van stucbouw en ook hij ruikt de wietgeur op de muren. Hij gaat het navragen bij collega's, maar ik heb er een hard hoofd in. Het enige wat mij gerust heeft gesteld is dat deze meneer er zeker van was dat de verf niet schadelijk is voor de gezondheid van mijn dochter.
Ik hoop dat u iets meer weet....

Gr Wendy
 

Fwalraven

  • #4
Nergens geen restanten van de vorige bewoners?

En de buren?

Frans
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Ik weet niet of het in dit geval wil helpen maar je kan het goedkoop probern.
Koop een paar flessen schoonmaakazijn en zet (bijvoorbeeld overdag als je dochter naar school is) een paar schalen met azijn neer.
Dat verdrijft een heleboel geurtjes.
 

Mayejane

  • #6
Nee, helaas, ik heb de vorige eigenaren gesproken. Er was geen lekkage of iets dergelijks. Ook zij hebben dit kamertje gebruikt als kinderkamer.
Het heeft echt niets te maken met omliggende kamers en/of buren. De geur is alleen te ruiken op de muren die ik heb geverfd. Als je de kamer binnenkomt ruik je de wietlucht een beetje, maar als je met je neus tegen de muur staat en je ruikt eraan, dan is het een intense wiet geur. De verf zit op 3 betonnen muren en 1 gipswand. De betonnen muren stinken erger dan de gipswand. Aan de andere kant v/d gipswand (aangrenzende kamer) ruik je helemaal niets.

Wel heeft de verf die ik heb gebruikt een scherpe ammoniak geur als ik de pot open maak. De meneer van stucbouw vertelde me dat dit ook niet echt goed is, latex ruikt namelijk niet zo sterk, maar hij zei ook dat de verf niet bedorven was.
Ik heb al bakken met azijn neergezet en bakken met melk. Dit mocht niet baten.

Groet Wen :(
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Neem contact op met de fabrikant, misschien weten zij hoe het komt en wat er aan te doen is.
 

Mayejane

  • #8
Hallo, :bedankt:

Even een up-date: vandaag heb ik de muren overgeverfd met een isolerende muurverf (Histor). Dit betreft gewoon een verf op terpentinebasis. De kamer ruikt nu echt naar deze opgebrachte verf, en niet meer naar die vervelende "wiet"-lucht.
Ben benieuwd wat er de komende dagen zal gebeuren met de geur van deze nieuwe verf.

(De fabrikant denkt dat er een teveel aan ammoniak in de verf is gedaan en misschien heeft daardoor een reactie plaats gevonden, die samen met lucht (stromingen) langs de muur vies gaan ruiken. Zij wisten verder ook niet wat te doen maar raden de isolerende muurverf aan. Het is het proberen waard!)


Groeten en bedankt voor de adviezen, Wendy
 

Domme klusser

  • #9
Nou neem maar van mij aan,

Buren hebben geen kwekerij gehad maar een drogerij 1000%

Drogen geschiet op een 21 graden en een plant die net geoogst is bevat nogal wat vocht.
Aangezien zo`n kamer luchtdicht afgesloten word met een koolfilter afsluiting trek het gewoon in de porieën van de de muur in.'''

Denk niet dat je er zomaar vanaf bent zogauw de Zomer intreed komt het gegarandeert terug

Als het een huurhuis betreft kaart het bij de wonigbouw aan en overleg alle rekeningen zij zijn aansprakelijk hiervoor voor je extra gemaakte kosten.

Mocht het terugkomen zoek dan eens op het net naar een stankvernietiger geen DA middel of zo maar raadpleeg eens een erkent industrueel schoonmaak bedrijf die kunen je daar vaak verder op weg helpen
 

Mayejane

  • #10
Hallo,

De "wietgeur" is weg, ben benieuwd of het inderdaad terugkomt.
Het is trouwens geen huurhuis, maar nieuwbouw en er zijn echt geen wietdrogerijen of iets dergelijks in de direkte omgeving. Maar ik wacht het af.

Gr. Wen
 

Yeki

  • #11
Het enige dat wellicht in de buurt zou kunnen komen is een verf op basis van lijnzaadolie. Maar ik ga er maar vanuit dat de TS het verschil kent tussen lijnzaadolie en wiet... :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu