Wie vervangt glaslatten?

Haemmertime

Vaste beantwoorder
 • #1
Ik probeer het meeste onderhoud zelf te doen, maar op de 2e etage zijn/ lijken de glaslatten slecht van m'n hardhouten kozijn. vanuit de bouw zijn er met aftimmeren ijzeren spijkers gebruikt, en die zie je er behoorlijk goed doorheen want ze zijn behoorlijk verroest.

Aangezien het op de 2e etage is en ik er slecht bij kan ga ik er vanuit dat de latten wellicht niet te redden zijn.
Ik ben voornemens de kozijnen op de 2e etage te laten schilderen.
Het is nu tijd om er wat aan te laten doen, alleen vraag ik mij af of dit ook bij het standaard werk van een schilder valt?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Krunnie

  Specialist Elektra
  • #2
  Veel schilders hebben ook glasservice in hun takenpakket.
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #3
  dus ik maak de meeste kans bij een schilder die ook glas zet, of een glaszetter die ook schildert? :cool:
   

  BertPleizier

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  De glaslatten verwijderen, want het hout rondom de nu roestige spijkers is aangetast. Daarna de roestige spijkers verwijderen en de achtergebleven gaatjes even opboren, zodat het aangetaste hout verwijderd is. Daarna de gaatjes dichten met een 2 componenten vulmiddel. Vlak schuren, sponning gronden en nieuwe glaslatten monteren. Uiteraard rondom (dus ook de kopse kanten) gegrond en met RVS nagels. Vergeet het glasband niet.

  Voor een optimale bescherming van de onderdorpel een neuslat gebruiken en geen ventilatielat. De neuslat moet op kunststof blokjes gemonteerd worden zodat er onder de neuslat een kier ontstaat voor de ventilatie.
   

  De Bob

  • #5
  Overleg met de schilder, wat de mogelijkheden zijn, omdat u er zelf niet/slecht bij komt.
  Meestal het een combi van schilder/glaszetter
   

  Haemmertime

  Vaste beantwoorder
  • #6
  @Bert, ja ik kom er wel uit hoe het gedaan zou moeten worden, maar het is op 2 hoog, ik ben niet gewend om op hoogte te werken dus besteed dit soort zaken uit. vandaar dat ik mij ook afvroeg, of ik 1, of 2 vakmannen nodig heb. ik ga eens informeren, hartelijk dank voor de reactie's .
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu