Wie kent dit type betonvloer ?

Emiel1

 • #1
Ik heb de gehele houten vloer + balken etc. in de kamer (30 m1) gesloopt, de kruipruimte wat uitgegraven en daarna offerte cq advies voor een betonvloer gevraagd.

De volgende vloeren kwamen daarbij voorbij:
1. Broodjesvloer: Deze bleek minder geschikt wegens teveel breekwerk in de muren ivm andere hoh afstand betonbalken tov de bestaande gaten in de muur van voormalige houten vloerbalken).
2. Betonvloer op zandbed + 5 cm cementdekvloer.
3. Kruipruimte vullen met schuimbeton, met daarop een (gewapende) cementdekvloer.
4. Kruipruimte vullen met "piepschuimbolletjesbeton" (volgens mij ook bekend in buitenland als Sottopronto ?), daarop een ongewapende 7 cm cementdekvloer.Optie 1 vervalt om technische redenen
Optie 2 kan ik (met hulp) ook zelf doen (behalve de dekvloer)
Optie 3 zou ook kunnen, maar helaas dan geen doe-het-zelf
Optie 4 idem

Aangezien optie 4 tov de andere vloeren nogal afwijkt in prijs (en daardoor interessant is tov zelfdoen optie 2) is mijn vraag:
Is er iemand die ervaring heeft met een dergelijke vloer (dus bijv. in zijn huis heeft laten aanleggen)?
Kon er op Internet maar weinig over vinden, maar schijnt in Frankrijk en België wel veel toegepast.

Bij voorbaat dank,

Emiel
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Triekje

  • #2
  Ik neem aan dat bij optie 4 wel krimpwapening in de dekvloer wordt gebruikt? Is denk ik geen overbodige luxe bij een dergelijk dikke dekvloer. Anders is kans op scheuren erg groot.

  Sottopronto is een merk mortel voor dekvloeren. Helaas dus niet het systeem wat jij bedoeld.

  Het lijkt mij dat optie 4 iets is weggevallen want beton blijft beton, en zand is zo heel duur niet. Persoonlijk zou ik voor optie 2 gaan, mooi zandbed maken, isolatie erop 15 cm beton en gaan met die banaan ;).
   

  Emiel1

  • #3
  Ik weet niet of er krimpwapening gebruikt word. Las wel ergens iets over versterking met kunststofvezels. Het "piepschuimbolletjesbeton" is een mengsel van oa. tempex-korrels, cement en toeslagstoffen.

  Betonvloer op zand (zelf met hulp van ervaren kracht) + dekvloer (uitbesteden) was ook mijn bedoeling, maar dit is prijstechnisch ook erg aantrekkelijk en veel minder gedoe.

  NB
  Heb ze aan het werk gezien elders in de stad, mengauto spuit (net als bij schuimbeton) via lange slang de kruipruimte helemaal vol met het mengsel).

  Zou dus graag ervaring willen weten van iemand die dergelijke vloer in huis heeft.
   

  Tiho

  • #4
  Optie 4 is een isolerende vulling zonder wapening, staat allemaal zo op internet. Het is bijna het zelfde als schuimbeton alleen dan met tempex.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Vergelijk ook de isolatiewaarden met elkaar!
   

  Emiel1

  • #6
  De isolatiewaarde schijnt hoger te zijn dan die van schuimbeton.
  Valt momenteel ook onder 6% BTW tarief.

  Overigens heb ik inmiddels besloten zo'n vloer te laten leggen (ipv doe-het-zelf: betonvloer op zandbed). Vooral de prijs was voor mij doorslaggevend, 50% goedkoper dan optie 2 of 3 (die ongeveer even duur waren) en daardoor ook aantrekkelijk tov van kosten eigen werk.

  Maar ben wel benieuwd hoe e.e.a. in de praktijk zal uitpakken !
  Binnen enkele weken gaat het al gebeuren....

  Emiel
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu