Wie heeft ideeen m.b.t. lichtstraat in een dakterras

Maaikef

 • #1
Ik ben van plan om in een nieuw aan te leggen dakterras een lichtstraat aan te leggen (doorzichtige delen in de terrasvloer en daardoor lichtinval in de ruimte onder het terras). Ik ben op zoek naar ideeën over deze lichtstraat, welke materialen kan je daarvoor gebruiken (glas, kunststof?) en hoe kunnen deze belast worden (ik wil namelijk het hele dakterras gebruiken, ook de delen die licht moeten doorlaten). De afmeting van de lichtstraat zal minimaal 2 m2 moeten zijn, vorm (langwerpig of vierkant) maakt me niet zo uit. Wie heeft er ideeën die ook nog een ebetje betaalbaar zijn?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  1x posten is genoeg. Ik heb overigens op dit forum wel eens iets gelezen over glabo's (glazen bouwstenen) die als vloer werden gebruikt. Gebruik de zoekfunctie van dit forum eens.
   

  Pepjo

  • #3
  Steek je licht eens op bij een glashandel.

  In ons vorige huis had ik een glazen deel in de vloer waardoor je de ondeliggende welput kon zien.

  Dit glas was gewoon beloopbaar. Er bestaan ook glazen traptreden en ik weet dat een collega van m 'n vrouw een compleet glazen balkon heeft.

  Het kan dus allemaal, ik weet niet wat het prijskaartje is, maar daar gaat dit forum ook niet over. :wink:
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu