Wicu buis als gasbuis in de kruipruimte?

Boukehj

  • #1
Hallo,

Ik vraag me af of ik een Wicu buis 22 x 1.1 mm (koper met iets van plastic er omheen gekrompen), met gastec keuring, gebruiken in de kruipruimte? Ik hoor verschillende geluiden over het gebruik van deze buis: geldt het rubberachtige omhulsel als mantelbuis? Of moet er nóg een mantelbuis omheen?

Overigens wil ik de buis niet zelf gaan aansluiten; ik wil alleen het stuk onder de vloer zelf doen - dan hoeft de installateur de kruipruimte niet in.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #2
Hier moet nog een mantelbuis uit een stuk omheen, de mantel van de wicu-buis mag je niet als mantelbuis gebruiken.
 

Boukehj

  • #3
Bedankt voor de duidelijkheid. Dan zal ik morgen eens erg boos worden op de winkel die het me verkocht heeft. :?
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #4
Die mantel buis moet aan beide kanten door de vloer heen
 

Xr8

  • #5
Mantelbuis dient ruim om de wicu heen te zitten. Ga maar uit van een mantelbuis van rond de 40mm.

Als je een installateur inschakelt kun je ook vragen welk systeem deze gebruikt. Kunststof gasleiding kun je nl kant en klaar kopen met onmanteling en is goedkoper dan wicu. Jammer dat je de buis al hebt.

Succes.
 

Boukehj

  • #6
In de winkel waar ik het heb gekocht, bleven ze bij hoog en bij laag beweren dat de buis wel zonder mantel in de kruipruimte gebruikt mocht worden. Uiteindelijk heb ik ze zover gekregen dat ze het terugnamen en mij zo'n kunststof buis (25mm) met ommanteling ervoor in de plaats gaven. Op een stuk van 10 meter kreeg ik zelfs zo'n 100 euro terug...

Inmiddels zit het erin. De installateur mag het volgende week aansluiten.

Resteert nog 1 vraag: moet ik een poging doen om de buis te beugelen? De totale lengte onder de grond is zo'n 7 meter, waarbij ik onder een funderingsstrook heen moest gaan. Het zijn eigenlijk twee grote bochten; het is moeilijk om de buis ergens vast te gaan zetten.
 

Xr8

  • #7
Scheelt je toch mooi 100 euro. En voor de duidelijkheid, het mag dus niet zoals men het je aangeeft. Beugelen is wel aan te raden, als het kan. Als je aangeeft dat het niet kan zorg dan in ieder geval dat de buis beschermt is tegen beschadigingen bij bijvoorbeeld een kruipluik.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu