Buigen van Wicu 22 mm zachtkopere buis

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #21
:prima: Louis
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #22
Waarom gebruikt u steunhulzen, er mag alleen maar gesoldeerd worden aan een WIKU buis.

De buis is te zacht om te knellen en er zijn nog steeds geen QA goed gekeurde materialen voor te verkrijgen, dus ook geen steunhulzen.

Er mag dus alleen maar gesoldeerd worden aan die zachte koperen buis.

Niet omdat ik dat wil, maar de voorschriften die in een NEN normen zijn neergelegd dat gebieden en dat is dus een wettelijke maatregel.

Of, rijd u ook gewoon altijd door het rode licht en rijd u ook overal en altijd te hard :oops:

Vr Gr en succes ermee.
 

Louis Verhagen

  • #23
Cvolieboy

Over wel of niet gebruiken van knelkoppeling op Wicu buis hebben zoals je weet andere mensen een andere mening.

Ik weet dat het jouw stokpaardje is en dat jij van mening bent dat het niet mag, maar mijn leveranciers hebben daar een andere mening over de steunhulzen(en dat zijn dus niet de bouwmarkten). Op z'n zachts gezegd een verschil van inzicht. Dat kan gebeuren. Daar verdienen legio juristen en rechters hun brood mee.

Wat ik echter wel vind, is dat het niet netjes is om mij te beschuldigen van door rood licht en te hard rijden. Dat zijn niet gefundeerde maar wel stemming makende insinuaties dat ik de wet verbreek. Wat ik dus niet doe.

flauw en onnodig op dit forum
Louis
 

H@ns

  • #24
De opmerking over te hard door rood licht rijden is inderdaad onnodig en niet relevant maar wat Cvolieboy zegt is dat het wettelijk niet toegestaan is om gasleidingen in wicu te voorzien van knelkoppelingen. (en ik ga er vanuit dat hij als professioneel vakman de bepalingen kent)
daar kun je het dus wel of niet mee eens zijn maar het feit blijft bestaan.

Je hebt bij aanleg van gas niet alleen te maken met eigen veiligheid en die van eventuele bewoners na jou maar ook met aangrenzende woningen.
Vandaar de wettelijke bepalingen.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #25
Mijn laatste opmerking, ik zeg niet dat u door rood licht rijd maar vraag of u dat ook altijd doet., u bent degene die dat weet :idea:

Door geen QA goedgekeurde materialen te gebruiken in de gasleiding overtreed u zeker wel de wet ( Nen normen zijn wel degelijk wetgeving)en dat is wat ik er mee bedoelde.

Voor mij kan er op dit onderwerp wel een slotje, want het probleem is volgens mij ook opgelost de pijp is gebogen :mrgreen:

Vr Gr
 

Gerrit

  • #26
De leverancier is niet altijd deskundig en zeker niet op het gebied van de voorschriften.

We laten het hierbij.

Slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu