Whirlpool vriezer tikt enorm.

Gillisv

  • #1
Hallo,

Ik heb sinds gisteren hetzelfde probleem met mijn Whirlpoolvriezer, n.l. tikken, zoals beschreven in deze rubriek op 27 Oktober.Onze vriezer is van het type AFG7080.
Het tikken is onregelmatig, en lijkt of er iemand met een klein hamertje aan het timmeren is. Ik denk dat het geluid uit het zoemertje komt, wat ook een waarschuwingssignaal geeft bij een te lage temperatuur, of een langer dan 1 minuut geopende deur. Bij ons heeft het tikken een paar uur geduurd, en ik heb het nu,een dag later, niet meer gehoord.
De temperatuur blijft gelukkig goed.(gecontroleerd met losse thermometer).
Wij hebben hem sinds augustus 2004.

Heeft iemand een oplossing, of weet iemand hoe je de bij de printplaat kunt komen, om die eens te bekijken? (misschien condens? )

Het servicenummer is: 8549 708 01000

Bij voorbaat hartelijk dank.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Doet de vriezer het verder wel normaal ?
 

Gillisv

  • #3
Jan,

De vriezer werkt verder normaal, dus je zou kunnen zeggen, rustig laten doen, en afblijven, maar het is geen geruststellend idee als je wat langer van huis bent.

Gillis.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Een oppas erbij zetten is nogal wat :(
Ik denk dat het moeilijk is om op basis van deze klacht een concreet advies te geven, het zou kunnen dat de vriezer wat langer gedraaid heeft dan normaal en met het afkoelen van de compressor deze tikken geeft.
 

Gillisv

  • #5
Jan,

De compressor zit beneden, en het geluid komt van boven, op ongeveer 1.80m hoogte, uit het paneeltje waar de tijdens het tikken, de vreemd knipperende display en het zoemertje zitten.
Ik ga nu een hapje eten (uit de vriezer, en hoop dat de magnetron het nog doet)

Gillis.
 

Witzie

  • #6
Ik heb een afg7030 (nog geen twee jaar oud, dus nog garantie) met exact hetzelfde probleem, deze zou gisteren gemaakt worden maar er is niemand op komen dagen. Eens kijken of het vandaag gaat lukken. Eens kijken wat men er aan gaat doen......
 

Gillisv

  • #7
Witzie,

Ik ben benieuwd.

Gillis
 

Witzie

  • #8
Ik heb een afg7030 vriezer van Whirlpool die enorm tikt, daarbij flikkert de display en neemt de kast tijdens tikken erg veel stroom (200-300 w). Om van deze ellende af te zijn heb ik de vriezer op invriesstand gezet en er maar een schakelklok tussen gezet (uurtje uit, uurtje aan, ging prima trouwens ). Dit alles sinds begin november.

Welnu, 20 december is ie pas gerepareerd!
Eerst is er iemand langs gekomen van Whirlpool (op de verkeerde dag) en daarna geconstateerd dat er een compleet nieuwe printplaat in moest. Hier hebben we ongeveer 6 weken op wachten. Toen een afspraak gemaakt, niet opkomen dagen. Daarna weer een afspraak en uiteindelijk is de voorkant van de bovenkant vervangen, zeg maar het stuk waar de electronica/thermostaat zit. Dus waar het precies aangelegen heeft kan ik niet zeggen maar hij doet het weer prima.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #9
Kan een relais geweest zijn op de print,fijn dat die het weer doet.
 

Gillisv

  • #10
"De bovenkant van de voorkant" kost buiten de garantie ruim 200 euro, dat is dus de elektronica en het bedieningspaneel plus display.

Heb zelf de zaak uitgezocht, de storing werd bij mij veroorzaakt door een elco'tje van 1000 mF, 16v, wat sterk in capaciteit verminderd was.

Dit elco'tje fungeert als een soort bufferopslag voor het schakelrelais van de compressor. Doordat de capaciteit te klein is gaat het relais staan klapperen wanneer het moet aantrekken,wat dus het tikkende geluid veroorzaakt.

Kosten ca. 1 euro in een elektronicawinkel.
 

Pepjo

  • #11
Mooi dat jullie allebei geholpen zijn, ik heb de twee topics maar even samengevoegd.

Alternatief is om alles gewoon buiten te leggen op het moment natuurlijk. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu