Aanlopende/sleepende waaier afzuigkap Ikea whirlpool HOO 509 S 100 182 69

Fdeb

 • #1
Aanlopende/sleepende waaier afzuigkap Ikea whirlpool HOO 509 S 100 182 69

Na een grondige reinigings beurt van de Interne afzuigkap, vanwege lekkend vet uit de motor, heb ik met een beetje trots het hele ding gedemonteerd en daarna weer in elkaar gezet en... Hij draait weer als een jekko maar...

.. de kunststof waaier loopt nu aan, sleept tegen het deel waar hij aan gemonteerd zit met 2 moertjes. Ik had dat al bemerkt wanneer ik de moter in m'n hand had met de waaier naar boven wijzend maar dacht dat bij terug plaatsing het niet meer van toepassing zou zijn.
Ik heb de waaier ( bij mijn weten ) ook niet ( kunnen.. ) verschoven mede omdat ik dacht dat hij op de as geperst zat en ik er geen beweging in kreeg. De as schuift bij wat kracht zetten wel enkele millimeters door de motor heen en weer, maar komt steeds weer in de zelfde positie terug.

Maar het feit dat ik bij de spare parts online wel een losse waaier kan aanschaffen geeft mij de reden aan te nemen dat ik de huidige waaier er wel of moet kunnen krijgen en goed moet kunnen positioneren!

Mijn vraag ik nu; hoe haal ik de waaier, met beleid, van de as af zonder te slopen??
Hij zit middels een messing? moer geklemd op de as.

Dank alvast

IMG-20220814-WA0016.jpg IMG-20220814-WA0011.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fdeb

  • #2
  Gelukt!! :hup:

  Heb hem weer helemaal gedemonteerd en na wat rommelen kwam de waaier in beweging op de as en kon ik hem juist positioneren en weer vast zetten.

  Leerzaam!

  Wat mij betreft, case closed
   

  Bademutze

  • #3
  En het was linkse draad , denk ik .
   

  Fdeb

  • #4
  Nee.., geen linkse draad nee. Had achteraf gezien nog mee kunnen spelen, ja.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu