Whirlpool ADG 9340 lek onderdeel - zie foto's

Philip en Roos

  • #1
Beste allemaal,

We hebben net een huis gekocht en wonen daar nu 2 weken. Sinds twee dagen piept onze Whirlpool ADG 9340 en het lampje knippert 2x snel, pauze, 2x snel, pauze, etc.

We hebben de onderplaat losgeschroeft en de bak loopt bij ieder vaatwasprogramma vol water. De sensor / aquastop pikt dit op en stopt het vaatwas programma. We maken de bak vervolgens droog, maar bij een nieuw vaatwasprogramma loopt deze weer vol.

We zijn er ondertussen achter dat er een onderdeel is dat water lekt, zie de foto's. Het zijn kleine druppeltjes water die lekken en op de bodemplaat vallen. Na 5 minuten is het een flinke plas water. De rode pijlen wijzen het onderdeel aan en de vermoedelijke lekkage.

We hebben nu een paar vragen:
- Welk onderdeel is dit?
- Waarom lekt het? (roest / rot / scheurtje?)
- Kunnen we het lek dicht kitten met een dikke prop kit?
- Is dit zelf te vervangen? Zo ja, hoeveel kost het onderdeel en waar is het te koop? Moeten we de vaatwasmachine er dan helemaal uit halen?
- Hoeveel zou het moeten kosten als een monteur dit vervangt?
- Is dit een probleem dat langer geleden is ontstaan, en nu pas problemen geeft? Zo ja, dan kunnen we de verkoper van het huis namelijk vragen dit te vergoeden.

Alvast super bedankt voor jullie tips, antwoorden, etc. We zijn al een eind gekomen met het vinden van het lek, maar nu zitten we echt vast.

Groeten, Philip en Roos, Den Bosch.

 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Op de laatste foto zie je links een klein stukje slang.
Deze is vaak lek , ik denk dat er een heel klein straaltje tegen jouw gemarkeerde plekken aan komt waardoor je denk dat hij daar lekt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu