WETIM-ladder zagen (anti-doorzaagstrip doorzagen)

Hallo,

Context:
Ik huur een apartement met een hoog plafond. ~260cm waarin een dakraam zit ter hoogte van ~300cm. Om het dakraam schoon te kunnen maken en er in de zomer lakens bovenop te gooien (permanente hittewerende maatregelen niet toegestaan ivm dat het een monumentaal pand is) wilde ik een ladder bestellen. Deze moet 250cm zijn om stevig te kunnen monteren.

Omdat ik geen bergruimte heb, wil ik een houten ladder ipv een uitschuifladder die vast middenin mijn appartement komt te staan (dat is de enige plaats waar het plafond hoog genoeg is voor de ladder ivm schuin dak).

Nu vond ik een vurenhouten bouwladder ter hoogte van 450 cm. Dan zou ik naast een dakraamladder een bibliotheek- of kledingladder hebben. Erg leuk. Dit is echter een WETIM-ladder, wat betekent dat hij voorzien is van een anti-doorzaagstrip.

Vraag:

Is het mogelijk om de anti-doorzaagstrip door te zagen? Ik ben naar de fabrikant van de WETIM-ladders gegaan en zag dat de strip gemaakt is van verzinkt ijzer. De ladder is voor en door vakmensen gemaakt, maar ik heb een decoupeerzaag met zagen die o.a. voor metaal zijn bedoeld en een ijzeren wil.

Ik kan me echter moeilijk voorstellen dat ik die ladder door kan zagen aangezien deze anti-zaagstrip vakmensen al jaren met succes van weerhoudt om hem in te korten. Toch vraag ik het maar want ik kan me voorstellen dat het doorzagen met een incidenteel beschikbare handzaag gebeurt.
 
Als je even doorzoekt vind je deze ladders ook in 250 en 300 cm.
Scheelt een paar euro en als 250cm goed zou zijn hoeft je helemaal niet te zagen.
 
1712949816697.png
 

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu