Werkwijze dakpannen vervangen

Jan_s

  • #1
Hoi allemaal,

We zitten momenteel in de verbouwing van ons huis en ik wil nu mijn dakpannen vervangen. Zelf ben ik redelijk handig, maar dit is iets wat ik nog nooit gedaan heb. Daarom zit ik erover na te denken of dit niet iets is wat ik beter kan uitbesteden. Dus ik vroeg me af, is dit een klus die je zelf wel kunt doen als je een beetje handig bent, of komt er wel wat bij kijken en kan ik het beter uit besteden? Heeft iemand tips om het zelf te doen, bepaalde werkwijze wat handig is?

Groetjes,

Jan-Willem
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Als je niet bang bent om het dak op te gaan dan kan je dit prima zelf doen. Wel de vriendengroep inschakelen want in je eentje is dit geen doen.

Eventueel staan er op YouTube genoeg filmpjes van hoe te beginnen.
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #3
Als het hoog is, kijken of je een pannenlift kunt huren. Er moeten behoorlijk wat kilo's dood materiaal omhoog. Met de hand bij de ladder op is geen doen.

En natuurlijk letten op valbeveiliging.

Het kan ook zijn dat als je de pannen vervangt dat er van alles zichtbaar wordt dat eerst aandacht nodig heeft. Dakhout of tengels die vervangen moeten worden etc. Dus even een zaterdagochtendje plannen kan wel eens tegenvallen.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
Kijk meteen naar de staat van het houtwerk en de isolagie waarde van het dak anders heb je nu mooi de kans om er nieuw dak op te maken en te isoleren via de buitenkant met bijvoorbeeld platen van uni###
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Haal de pannen niet aan 1 kant weg, er komt dan teveel druk op 1 kant van het dak te staan, leggen ook verdelen over beide dakhelften.
 
  • Informatief
Waarderingen: Krunnie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu