Werken van wanden en plafonds

Gghm

 • #1
Beste klussers,

Ik ben in de afgelopen maanden in heel wat huizen wezen kijken (?) en heb toch wel regelmatig gezien dat er ergens een plafonnetje of wandje neergezet was met, denk ik tenminste, gipsplaten. En toch redelijk vaak dat zo'n bouwsel dan begint te werken en er scheuren ontstaan, naar ik vermoed op de naden van de platen. Ik vraag me dan telkens weer af wat hier de oorzaak van kan zijn. Het rachelwerk niet stevig genoeg? Niet op de juiste manier de naden afgewerkt? Eventuele stuclaag te dun?
En natuurlijk: hoe zorg je ervoor dat zoiets NIET gebeurt? Voor het geval dat ik in de toekomst ooit zoiets zelf wil doen.

Moet er trouwens wel bij zeggen dat me opgevallen is dat de scheuren me vooral opgevallen zijn bij achteraf aan/bijgebouwde dingen. Dus niet de originele bouw.

Mvg

Gijs
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Op de plaatnaden hoort het niet te gaan scheuren. Zal wel ontbrekend gaas of verkeerd vulmiddel zijn. In de hoeken/aansluitingen zijn scheuren echter bijna niet te voorkomen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu