Welke vloer kies ik?

Inge1989

 • #1
Wij gaan verbouwen en krijgen in de aanbouw die doorloopt aan het huis, vloerverwarming. In de rest van het huis ligt geen vloer verwarming in de uitbouw komt wel vloer verwarming. Het bestaande huis is 7,5 m lang er komt 4 meter aan over de hele breedte. Dus ik het grootste gedeelte van het huis ligt géén vloer verwarming. Wij hebben 2 kleine kinderen waarvan een jongetje die met auto’s op de vloer speelt. Wij zaten zelf te denken aan een pvc vloer maar we twijfelen over klik pvc of om het te later verlijmen. Nu hoor ik weer dat het kan gaan werken door de vloer verwarming en er beter een scheiding gemaakt kan worden in de vloer tussen de uitbouw en de woonkamer. Maar dit vind ik zelf niet mooi. Ik wil het liever door laten lopen. In het hele huis vloer verwarming leggen is geen optie. Wat raden jullie aan? Ik hoor ook dat klik pvc fijner is als je geen vloer verwarming Hebt omdat dit warmer aan voelt aan de voeten omdat er een ondervkoer onder zit en bij de verlijmde pvc niet, daar zit je rechtstreeks op het beton waardoor dat kouder aanvoelt. Is pvc een optie of toch beter hout?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jackd

  • #2
  Ik zou niet verlijmen,
  zo lang gaat een vloer met jongens en auto's meestal niet mee, dat vervangt en stuk makkelijk over een jaar of 15.

  Door leggen zou ik er wel op durven gokken. (geen garanties)
  Loopt de betonvloer wel door? Dan is er een redelijk overgangsstuk en ik neem aan dat de vloerverwarming niet al te hoog staat aangezien het geen hoofdverwarming is.
   

  Inge1989

  • #3
  Ja de vloer loopt straks gewoon door.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Mn22

  Vaste beantwoorder
  • #4
  Op vloerverwarming is een verlijmde pvc vloer de beste optie. De warmtegeleiding is beter dan van klik pvc en heel veel beter dan van hout. Daar komt bij dat je met een verlijmde pvc vloer ook de minste kans hebt op problemen als gevolg van het werken van de vloer. Een verlijmde pvc vloer is tenslotte ook nog fors goedkoper dan een klik pvc.

  Over de duurzaamheid zou ik me maar geen zorgen maken. Een goede kwaliteit pvc vloer is erg sterk en beschadigd minder snel dan hout.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu