Welke/hoe maximaal thermostaat bij vloerverwarmingverdeler ?

Prensel

  • #1
Hallo,

Ik heb een passieve (dus zonder pomp of temp regeling) Komfort SBK 9-groeps vloerverwarmingsverdeler aangesloten op een Intergas Kombi Kompakt HR22. De groepen worden afzonderlijk geregeld via stelaandrijvingen welke reageren op ruimtethermostaten. De regulier thermostaataansluiting op de ketel is doorverbonden zodat de ketel brandt als de maximaal ingesteld watertemperatuur <35grad komt.

Er zitten verder geen radiatoren aangesloten. De watertemperatuur staat op de ketel op 35 graden ingesteld. Maar om te voorkomen dat mocht de ketel op 'tilt' slaan er te heet water in de vloer komt wil ik een maximaal thermostaat aansluiten ingesteld op bijv 45 graden. Nu denk ik aan 2 opties. Optie 1: een thermostaat op de aanvoerleiding geklemt die de pomp in de ketel onderbreekt of optie 2: een themostatische geregelde klep in de aanvoerleiding die dicht gaat bij >45grad.

Wie kan mij helpen met deze keuzes of wellicht nog een betere optie voorstellen ?

Paul
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Wat dacht je van een thermostaat die alleen de lus onderbreekt die er nu voor zorgt dat de ketel blijft branden op 35 graden celsius?
Niks makkelijker dan dat.
>45 graden, lus uit. geen cv meer
 

Prensel

  • #3
Bedankt voor je snelle reaktie !

Ja, heb ik zeker overwogen maar STEL dat de ketel op tilt gaat dat hij niet meer reageert op dit normale themostaat signaal of andere NTC waardes in de ketel en hij vrolijk 90 graden door mijn vloer pompt op het moment dat ik een lang weekend weg ben...
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Dat betekent dan.
1 - dat je ingestelde waarde niet meer wordt geaccepteert
2 - je maximaal thermostaat niet meer reageert
3 - je veiligheids thermostaat (ketel afhankelijk) niet meer reageert.

Nou dat zijn wel erg veel toevalligheden op 1 keer.
Dan zou je het beste een voeler op de aanvoer kunnen zetten die de spanning van de ketel gaat onderbreken.
Dan werk je pas veilig.

Eerlijkheids halve moet ik zeggen dat er erg veel MISSCHIEN in je vraagstelling zit.
 

Prensel

  • #5
Je hebt wel een punt, kan er vanuit gaan dat een dergelijke kans wel heel zelden voor zal komen. Dus alleen de 'thermostaat' schakelen zou voldoende moeten zijn.

Ik heb een dergelijke maximaal thermostaat een keer van ik dacht uponor gezien, zijn er nog meer fabrikanten die zoiets leveren of hoe kom ik daar achter ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu