Welke type radiatoren

RoyL

  • #1
Hallo,

Vorig zijn wij verhuisd en hebben een flinke verbouwing achter de rug waarin er een verduurzaamd is voor de inmiddels geplaatste warmtepomp. Op de begane grond hebben wij vloerverwarming, maar boven heb ik momenteel nog geen radiatoren omdat die zeker niet meer zouden voldoen. Met de kennis van nu had ik zeker ook daar voor vloerverwarming gekozen... Nu wil ik voor de slaapkamers radiatoren aanschaffen, maar weet niet goed wat wijsheid is. Ik verwacht niet dat er veel van wordt gebruik gemaakt net als in het oude huis, maar heb wel twee opgroeiende kinderen en zullen in de toekomst meer op de kamer verblijven. Het dilemma waar ik mee zit is welke type radiator verstandig is:
  1. Kiezen voor een "standaard" t22 radiator
  2. kiezen voor een ltv radiator zoals een jaga
  3. of wellicht dan toch gaan voor infrarood verwarming
Voor het beste resultaat van optie 1 en 2 zal er gebruik gemaakt moeten worden ventilatoren, maar zullen deze (volgens mij) ook continu open moeten staan om de ruimte warm te krijgen. Wat uiteindelijk ook weer voor een hoger verbruik van de warmtepomp zal zorgen. En bij optie twee zou ik ook gebruik kunnen maken van de koeloptie van de warmtepomp.

Wie kan mij wat wijsheid / ervaringen delen.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Daar is maar een manier voor, bereken eerst maar eens de capaciteit die nodig is om temperatuur X te halen en wat gewenst is.
Dan volgt daaruit hoe groot een radiator moet worden en dan pas kan met die wijsheid je een juiste keuze worden gemaakt.
En mij ervaring is dan, dat de pest passende plaat bij het huis en de juiste capaciteit dat samen uitmaken

Vr Gr
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu