Welke toleranties op "sausklaar"

Loewietje

  • #1
Hallo medeklussers,

ik heb in mijn (oude) woning alle muren opnieuw laten stuken. Op dit moment ben ik nog niet tevreden met het resultaat, op meerdere plekken zitten hobbels en bobbels. Als ik met een rei of waterpas kijk zie ik hobbels en kuilen van soms wel 2 tot 3 millimeter op 30 cm. Ik ben bang dat je dit na het sausen goed terug gaat zien.

Tijdens het offertetraject hebben we duidelijk gemeld dat we de muren willen laten sausen, en we hebben dan ook niet gekozen voor behangklaar maar voor sausklaar. In overleg met de stukadoor hebben we het oude stucwerk afgestoken, omdat het op meerde plekken los zat. Vervolgens is de stukadoor er door heen geweest. De stukadoor zegt nu dat dit komt doordat het een oud huis is, terwijl het naar mijn idee eerder komt omdat hij zich vergist heeft in de hoeveelheid werk en zich er nu gemakkelijk vanaf probeert te maken. Wie kan enige duidelijkheid verschaffen in wat ik mag verwachten?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Of er een bobbeltje in zit is in wezen helemaal niet belangrijk als het op het oog niet opvalt.
Er is altijd wel een oneffenheid te vinden in stucwerk.

Beoordelen of werkzaamheden niet goed uitgevoerd zijn doen we op het forum niet aan, wat u verwacht geldt voor anderen waarschijnlijk niet of anders.
Als u het anders wilt moet u met de stucadoor overleggen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu