Welke schroeven voor Agnes platen?

gerald88

 • #1
Ik ben op zoek naar schroeven voor agnesplaten.

Op de doos staat te schroeven, nieten en spijkeren.

Gezien de rand om te timmeren slechts 1 cm is lijkt mij spijkeren niet handig, je slaat met een beetje pech snel in de plaat.

Er staat in de beschrijving niet echt duidelijk welke schroeven je moet gebruiken en dat kan ik op internet ook nergens vinden. Behalve dat ze niet verzinkt zouden moeten zijn. Al zal dat wellicht in niet vochtige ruimtes ook niet zoveel uitmaken.

Heeft iemand wellicht een voorbeeld welke schroeven te gebruiken met bijv. link naar de Gamma? Of toch spijkeren?

Ik heb geen compressor of tacker dus ik denk dat die oplossing wegvalt.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Ik zou gewoon even opmeten hoe groot het mes aan de platen is en dan inschatten welke schroeven. Ik denk dat een 3x30 bijvoorbeeld prima zou zijn. Aanbevolen wordt iedere 15cm een schroef te plaatsen dus iedere individuele schroef hoeft maar weinig gewicht te dragen.

  Tip: bij de eerste schroeven even spelen met de slipkoppeling van de schroefmachine, dan kun je de overige schroeven er eenvoudig op de juiste diepte indraaien.

  Dit filmpje al eens gezien vanaf 2:50?
   

  Fmrama

  • #4
  En ze hoeven er echt niet helemaal in te zitten (verzinkt). Dus de schoefmachine op slip zetten. Anders gaat ie er dwars doorheen. Maw. effe proberen op een stukje.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu