Welke (RAL)kleur?

Mrtn

  • #1
Ik heb 5 jaar geleden het houtwerk binnen (trap, deuren, kozijnen) geverfd met histor perfect finish wit 6400. Nu wil ik e.e.a. opnieuw gaan verven met een wat beter/professioneler merk. Ik heb mij laten vertellen dat de histor gewoon "zuiver wit" is; geen ralkleur. Als ik een ander merk in de zelfde kleur wil hebben, moet ik dan gewoon "wit" kopen. Dus de basiswit waarmee ze gaan mengen?

Voorts is de histor verf de afgelopen jaren aardig vergeeld. De kleur stemt nu overeen met ral 9010. Ik twijfel nu welke kleur ik er op ga smeren. Wit is wel heel wit, maar het zou ook wel een tikkie lichter mogen dan 9010 (zonder aan warmte te verliezen). Hebben jullie nog tips? Is wit te koud of is er een mooi ral nummer als alternatief?

Alvast bedankt voor de reacties!

Maarten
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als u alkydverf gebruikt zal dit altijd vergelen: hoe witter de kleur, des te geler zal deze verkleuren.

RAL 9010 en RAL 9001 zijn de meest gebruikte "witte" kleuren, al is RAL 9001 al behoorlijk van wit af. Voordeel van deze kleur is dat vergeling veel minder opvalt dan bij 9010 of puur wit. Ook RAL 9003 ( signaalwit ) is een alternatief

Watergedragen verf vergeelt vrijwel niet.
 

Mrtn

  • #3
Bedankt voor de reactie!

Ik ben toch voor zuiver wit gegaan. Van S*****s; alkyd met weinig geelverkleuring.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Weinig geel verkleuringen bij puur witte alkydverven is helaas een onvervulde wens.
Breng het op en vergelijk het restant in de bus over 3 a 4 weken met wat u op het hout hebt gebruikt. Dan begrijpt u wat ik bedoel.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
De verf die ts bedoeld is wel degelijk beter bestand tegen donkervergeling en is ontwikkeld in reactie op de bestaande high solid verven die wel heel erg vergelen bij binnentoepassing.

Een product dat je toch binnen kunt gebruiken, ook als is dat niet toegestaan. Het resultaat is hoe dan ook strakker dan met een watergedragen variant.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #6
Dat laatste zal ik niet bestrijden, al is dat sterk afhankelijk van de applicatie methode maar ook die nieuwe verf uit Sassenheim vergeelt sterker dan elke watergedragen variant.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #7
Ja, vergelen zal ook de nieuwe verf, maar wel aanzienlijk minder. Als je de oude s......a variant voor binnen had, dan bleef die verf best toonbaar. De nieuwe plus variant daarentegen werd echt geel en ook vrij snel. Klachten gegarandeerd bij binnentoepassing.

Nieuwe verf zou dat probleem moeten ondervangen. Ik heb het nu zelf in mijn eigen huis toegepast en vooralsnog lijkt het best aardig te blijven.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu