Welke RAL kleuren zijn dit?

Sjaak5293

 • #1
Hallo,

Ik ben op zoek naar de RAL-codes van deze rode kleur en de zilvere kleur. Heeft iemand enig idee wat deze zijn? Of hoe ik hier evt. achter kan komen?Bij voorbaat dank,
Sjaak
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Je kan met een kleurenwaaier erachter komen of zelfs met een kleurendetector.
  Je zou de fabrikant kunnen bellen.
   

  Waldy

  Specialist Zonwering
  • #3
  In de Ral kleurenwaaier zul je deze kleur niet vinden.
  Laat de kleur opmeten
   

  Sjaak5293

  • #4
  Hoe kan ik deze kleur laten opmeten dan? Meer als deze foto heb ik namelijk niet. En een kleurendetector, wat is dat??
   

  The headhunter

  Specialist Elektra
  • #5
  Bij sommige speciaal zaken hebben ze een apparaat dat de kleueren kan meten in verf en zo dezelfde kleuren kunnen namaken.
   

  Sjaak5293

  • #6
  Ok, maar zoals ik al zei, ik heb alleen maar een foto. Kunnen ze dat daar ook vanaf meten? En het is metallic lak (volgens mij) dat is toch ook gewoon in de RAL-kleuren of niet? Dus waarom zou ik het dan niet op een kleurenwaaier kunnen vinden?
   

  Waldy

  Specialist Zonwering
  • #7
  Van een foto krijg je nooit de kleur die op de motor zit, je moet daarvoor een echt lakmonister hebben.

  Wellicht kun je eens informeren bij de fabrikant van de motor en ik hoop dat ze je die willen geven
   

  Sjaak5293

  • #8
  Dit is een Custom en ik ken de eigenaar niet :P maarja, een kleur die er dicht in de buurt komt is ook goed, hoefd niet precies dezelfde te zijn. De klaur zilver weet ik intussen al. Metallic Aluminium Zilver. RAL-Nummer weet ik er niet van maar dat is niet zo'n ramp.
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #9
  Als je nou eens gewoon merk en type meeneemt naar de dealer: deze heeft een lijst met beschikbare kleuren die op deze brommer van toepassing zijn.

  Zit die daar niet tussen dan is het een zelf gekozen kleur. De enige die dat weet is de eigenaar en die kunnen wij niet voor je opzoeken.

  Kleur bepalen vanaf een plaatje is onmogelijk. Zelfs als jij zeker weet welke kleur het is hoeft deze nog niet hetzelfde te zijn: is geheel afhankelijk van het lakbad en land van productie.

  Bijmaken is dus alleen mogelijk als een onderdeel van dit apparaat die de kleur(en) bevat naar de kleurmakerij gaat: daar kunnen ze deze kleur het beste benaderen.

  Als voorbeeld: mijn bedrijfsauto is Polarwhite 058 geproduceerd in Japan. Na reparatie van een schade was de gespoten kleur ( gemaakt naar opgegeven recept van de fabrikant hier in Nederland ) een wereld van verschil.

  Van elke kleur bestaan variaties, maar geen enkele uit de Polarwhite waaier kwam in de buurt. Kleur moest dus worden nagemaakt OP de auto zelf.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu