Welke plamuur voor schilderwerk buiten?

Henry70

  • #1
Tijdens het schuren zijn er wat oneffe heden ontstaan plekjes van gesprongen verf van ongeveer een cm ,binnekort ga ik naar de bouwmarkt welke plamuur kan ik het beste gebruiken,mischien iets elastische? ik dacht dat die er ook is.

mvg henry
 

Fiesiekus

  • #2
Het beste is een 2-K houtrotvuller (epoxyhars/plamuur).

I.i.g. geen poly-esther plamuur; daar gaat 't vocht achter zitten. Eigenlijk helemaal niet plamuren; maar zover schuren tot 't glad is. Maar dat is in jouw geval een beetje erg ver doorschuren, denk ik?
 

Henry70

  • #3
Best wel,is er geen grondlak die het op kan vullen?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Er bestaat wel (extra) vullende grondverf, ook in een 'snel drogende' variant. Daarmee kan je relatief snel een paar lagen opbrengen (binnen half uur stofdroog, binnen anderhalf uur overschilderbaar of achter elkaar nat-in-nat werken) om laagdikte op te bouwen en daarna schuren maar.

Google eens op 'rapid primer'.
 

EGeen

  • #5
Wanneer zoveel lagen grondverf nodig zijn, lijkt me het niet zo perfect. Als dit wel zal worden gedaan, na de laatste laag even goed laten doorharden, en niet het minimum aanhouden van wat er op de verf staat.

Lakplamuur is plamuur dat zeer fijn is gemalen, deze is er voor kleine oneffenheden
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #6
EGeen schreef:
Lakplamuur is plamuur dat zeer fijn is gemalen, deze is er voor kleine oneffenheden
Gewone 1k plamuur uit een tube is er ook wel in een fijne variant. Over lakplamuur kan gelijk gelakt worden en hoef je niet te gronden, da's het verschil met gewone 1k plamuur.

Ik zou overigens beide varianten absoluut niet buiten gebruiken.
 

EGeen

  • #7
Lakplamuur is ook 1K. De fijne versie zoals u deze noemt is een lakplamuur. Hiermee zijn kleinere oneffenheden weg te werken en bereikt u een gladder resultaat. maar idd buiten zo min mogenlijk plamuur gebruiken, maar als het moet, dan moet het.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu