Welke plamuur voor plaatmateriaal (en flexibel)

Basvanschelven

  • #1
Goedendag,

Wij zijn bezig met de bouw van een woonschip. De binnenzijde wordt met een duurzaam plaatmateriaal (ecoboard) beplaat en de platen zitten met velling randen aan elkaar. Om het echt strak te krijgen willen we nu alles plamuren (heel veel werk dus daar moet hulp bij). Wat voor type plamuur raden jullie ons aan. Volgens mij in ieder geval een twee componenten plamuur, maar het liefst iets wat ook nog een beetje felixibel is (een boot werkt altijd).
Groet,
Bas
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Heeft u vellingranden in V- vorm dat is het vrijwel onmogelijk om met een plamuur deze zodanig af te dichten dat het scheurvrij blijft ook al vanwege het soort materiaal -Ecoboard- wat niet geschikt is voor plamuur omdat en houten of metalen ondergrond ontbreekt.

U kunt de gok nemen als de groef niet dieper is dan 4mm, maar bij mijn weten is Ecobord er niet dunner dan 5mm?.

Een flexibele acrylaatkit kan hier mogelijk wel de oplossing bieden. Deze is ook overschilderbaar en kunt u tot ca. 6mm invullen. De rek van kit is 12,5% minimaal dus zeer geschikt om werking op te vangen. Ook een dilatatiekit kan uitkomst bieden.
 

Basvanschelven

  • #3
Het is inderdaad een vellingraad in V-vorm van ca. 5mm. diep. De platen zelf zijn 12mm. dik. Ik dacht aan een Sikkens WR-T plamuur of vergelijkbaar? Deze is een beetje elastisch maar wel schuurbaar en oververfbaar met watergedragen verf
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Kan, maar nogmaals: plamuur kan geen grote rek opnemen, ondanks de beloften. Wat wel kan is dat de hechtzijden dmv deze plamuur zodanig aan elkaar worden verbonden dat er een sterke verbinding ontstaat die niet in het midden, maar op de randen gaat scheuren.

Ook WR Fast heeft deze eigenschappen.

Ik zou toch voor overschilderbare acrylaatkit gaan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu