Welke ondervloer onder laminaat bij beton/vloerverwarming

Satch

 • #1
Wij gaan over 1,5 maand een nieuwbouw appartement op de 5de (van de 15 verdiepingen) betrekken. In dit appartement ligt vloerverwarming met een betonnen vloer. Nu vraag ik mij af wat voor ondervloer ik het beste kan gebruiken bij iets van 8mm dik laminaat. Je hebt speciale ondervloeren voor vloerverwarming (die veel warmte doorlaten, maar toch geluid dempen) wat me wel iets leek zoals een Isoheat ondervloer van 2,50 m2 ongeveer.

In de V&A sectie van de oplevering van het appartement staat echter het volgende:
Hoe worden de vloeren opgeleverd?
Alle vloeren zijn van beton en voorzien van vloerverwarming. Zowel de begane grond als het platte gedeelte van het dak zijn geïsoleerd. Alle appartementen hebben een zwevende dekvloer. Deze ligt als het ware ‘los’ op de vaste vloer, dankzij de tussenliggende vloerverwarming. Deze zorgt naast warmte ook voor geluidsisolatie.

Welke ondervloer moet ik gebruiken voor laminaat op de Prinsenhoek?
Als u laminaat gaat leggen in de Prinsenhoek raden wij u aan alleen een voorgeschreven folie te gebruiken. Deze folie hoeft geen isolatiewaarde de hebben, aangezien de appartementen vanuit de bouw voldoende zijn geïsoleerd.
Gezien de hoogte van de deuren is het niet mogelijk een dikke ondervloer te gebruiken. Omdat er vloerverwarming ligt in het appartement raden wij u aan contact op te nemen met een vloerenspecialist.
Zou puur een vochtwerende folie dus genoeg zijn? Het lijkt mij dat een echte ondervloer ook helpt met het reduceren van loopgeluid voor in ons eigen appartement, wat me ook wel prettig lijkt. Wat denken jullie?

In april heb ik nog een kijkmoment om te kunnen opmeten hoe dik het precies kan zijn in totaal en dan kan ik misschien ook een vochtmeter huren om te kijken of het beton droog genoeg is.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooyer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Als ik dit soort vragen zie, kijk ik altijd even op de kalender.......is 1 april al in zicht...??
   

  Satch

  • #3
  Bedankt voor je nuttige bijdrage! Iemand anders die misschien wel wil helpen? :)
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Ik kan me wel voorstellen dat Degooyer zo reageert.
  Waar zou in godsnaam het vocht vandaan moeten komen ?
  Als er vocht onder het laminaat terecht komt is de vloerverwarming lek, daar helpt geen folie tegen.
  Een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming gebruiken.
  Alleen een dunne folie is niet genoeg, dan gaat het laminaat klapperen bij het lopen.
   

  Satch

  • #5
  Het vocht kan uit het beton komen omdat het nieuwbouw is. Maar het lijkt mij inderdaad ook dat alleen folie te weinig is. Daarom vroeg ik hier om jullie mening. :-)
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Als het goed is wordt het laminaat niet eerder gelegd dan wanneer de vloer droog is. :wink:
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu