Welke maat gasleiding?

Wessel1

  • #1
Goedendag,

Ik ben bezig met mijn huis te verbouwen in het buitengebied. Buiten staat een Propaantank, dus van hoge druk wordt er overgegaan naar een drukregelaar op mijn muur naar lage druk.

Vanaf de lagedrukmeter op mijn buitenmuur wil ik met een Henco gasleiding (gekeurd voor Propaangas) aftakken naar mijn CV (rode blok in de afbeelding) en gaskookplaat (paarse blok in de afbeelding).
De leiding naar de aftakking tussen de CV en gaskookplaat is +- 4m. Naar links naar de CV is er nog 2 meter gasleiding nodig en het kooktoestel zit +-3 meter af.
De aftakking wil ik doen door een T stuk te gebruiken en naar mijn CV toe komen in totaal 3 knieën in.

Op dit moment heb ik een Henco gasleiding liggen van 20mm², maar mijn vraag is of dit genoeg is bij mijn Remeha Calenta 28c --> vermogen: 24.1kW en een 5 pits gaskookplaat.

Mijn vraag is dus of deze 20mm² leiding genoeg gas kan afgeven voor mijn combinatie of dat ik nog 26mm² leiding moet gaan aanschaffen.

alvast bedankt!
1670248899047.png
 

Auto-Geen

  • #2
Volgen tabel kom je bij gelijktijdig gebruik uit op inwendig 13 mm. Dus Henco 20 is meer dan voldoende. Gebruik wel de speciale fittingen en geen verbindingen onder de vloer.
 

Bijlagen

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #3
20mm lijkt mij te klein om een goede gasdruk op vollast te kunnen leveren, ik zou voor 26 gaan. Remeha verwacht 35mbar op vollast bij propaan. Ga je deze ketel zelf afstellen op propaan?
 

Wessel1

  • #4
De ketel heb draaiend ik omgebouwd gekocht. Ik sluit verder alles zelf aan en laat hem in bedrijfstellen door een professional.
 
  • Like
Waarderingen: Marcn.88

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu