Welke lijm voor behang in badkamer?

Swejo

 • #1
Ik zoek deze lijm (of iets dergelijks):


" For fibreglass cloth, renovation fabric and thin vinyl wallpapers. Also suitable for non absorbent surfaces in dry areas as well as for wallpaper boarder. High water resistance, high bonding strength and very easy to apply. "

Welke lijm kan ik kopen in Nederland?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Omdat het, zover ik, weet niet gebruikelijk is badkamers te behangen zou ik het eerst bij de buurman proberen voordat ik het zelf zou toepassen.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  In het buitenland (UK) zie je wel vaker behang in natte ruimtes. Ik denk niet dat daar in Nederland markt voor is, mede door de regelgeving hier:


  Artikel 3.23 Wateropname

  Wanneer er als gevolg van het gebruik van water teveel vocht doordringt in de wanden of de vloer van een bad- of toiletruimte kan er schimmelvorming, rotting of lekkage ontstaan. Dit geldt zowel in de ruimte zelf als in een aangrenzende ruimte. Hierdoor kan op den duur de gezondheid van de gebruikers van het gebouw nadelig worden beïnvloed.

  Volgens het eerste lid moeten de wanden tot een hoogte van 1,2 m en de volledige vloer in een bad- en een toiletruimte waterafstotend zijn. Dit kan bijvoorbeeld worden bereikt door het aanbrengen van tegels. Deze eisen leiden er tevens toe dat de wanden en de vloer op effectieve wijze kunnen worden gereinigd.

  Het tweede lid bepaalt dat de wand ter plaatse van het bad of de douche over een lengte van ten minste 3 m tot een hoogte van 2,1 m waterwerend moet zijn. Opgemerkt wordt dat dit artikel ook geldt voor niet voorgeschreven toilet- en badruimten.
   

  Swejo

  • #4
  ja het is gebruikelijk, maar google "wallpaper badkamer" en je krijgt meer dan 300 miljoen resultaten. Ongebruikelijk, ja, onmogelijk, nee, met de juiste lijm :)
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Merk op dat elk land ergens zijn klimaat heeft. Nederland is wat vochtiger.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #6
  En daarom zullen leveranciers het hier niet aanbieden. Bestellen in de UK zou een mogelijkheid kunnen zijn.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
  Wij hebben het ooit eens gedaan bij een badkamer.
  En lijmde het toen met lijm voor glasvezelbehang.
  Is al weer enkele jaren geleden, en nooit klachten over gehoord en met die klant hebben we nog regelmatig contact.
  Was ook wel behang dat geschikt was voor in de badkamer.
  En natuurlijk eerst de ondergrond voorzien van een waterdichte coating.
  Het was wel een muur die niet in het natte gedeelte zat.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu