Welke ladder buigt niet door ?

Vraagsteller

  • #1
Ik kan bij fabrikanten niets vinden over de stijfheid van hun ladders, daarom bij deze, buigen de zgn prof. ladders, blauw of zwart dan niet door? of moet je dan een buitenlands , duits of engels merk nemen?
heb een driedelige 3x9 reformladder die op hetz bovenste en dunste deel gaat doorbuigen....een onprettig en onveilig gevoel. Ze zouden álle ladders star en stijf moeten maken, vind ik.
zonder merken te noemen, hints wellicht?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Hele starre ladders bestaan wel. Maar niemand koopt die, want ze zijn niet te tillen zo zwaar.

Ik moet wel zeggen dat de profi ladders steviger zijn dan de actie ladder uit de bouwmarkt.

Even iets anders: Zet je de ladder niet te schuin tegen de gevel? Dan buigt deze ook veel meer door, en het is nog gevaarlijk ook. Als je recht voor de ladder staat (dus rug recht) moet je met je vuisten een trede kunnen pakken met gestrekte armen. Moet je voorover buigen om de trede te raken, staat de ladder te schuin.
 

Vraagsteller

  • #3
Het eigenlijk gek dat ze het bovenste deel zo iel en dun en zwabberend maken..
maak dan drie éven dikke delen, dat zou al schelen.
 

Vraagsteller

  • #4
Dat zou kunnen, ik zal dat eens uittesten, bedankt voor de tip. Misschien heb ik wel de neiging om hem te schuin te zetten, ivm de angst voor achterovervallen op hoogte.
Ik denk dat het normaal is, dat doorveren op het laatste deel, maar het voelt erg onveilig, vooral als je niet gewend bent.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
Een meer precieze methode: Een ladder van 4 meter lang (uitgeschoven) moet 1 meter uit de gevel staan. Dus 3 meter lang = 75 cm en 5 meter lang is 125 cm uit de gevel.

Iets veren is inderdaad normaal, zelf een flatgebouw veert in de wind. Maar ik kan me voorstellen, zeker als je ietwat angstig bent op hoogte, dat het niet fijn voelt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu