Welke isolatie dak

Koike

  • #1
Ik heb een kleine zolder waarvan ik het dak wil isoleren en er een hobbyruimte wil van maken . het dak is een mansardedak die beslagen is onder de pannen met menuiseriteplaten . ik kan dus isolatie aanbrengen tussen de kepers en er dan osb platen op vijzen . nadeel voor mij zou zijn dat ik geen compressor met nietpistool heb om de isolatie vast te schieten . heb ook al gezien dat er een soort dikke platen bestaan met een aluminiumkleur langs de buitenkant . deze zou ik dus gewoon tegen de kepers kunnen vijzen . al staan er op de meeste wel letters . dus voor de hobbyruimte niet mooi , maar misschien bestaan er ook zonder letters op ? . nu is mijn vraag , wat zou ik het beste doen , en wat valt het voordeligst uit . tips dus meer dan welkom
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Alleen spijkerflensdekens kan je vastnieten. Andere isolatie niet. Platen tussen de balken klemmen vind ik veel handiger dan het gebruik van dekens.

Aan de binnenkant moet je nog dampremmende folie plaatsen en een nadere afwerking (meestal gipsplaten).

Alternatief is een kant-en-klaar naisolatiesysteem. Google op zolderisolatie. Er zijn meerdere merken van. Daar zit de afwerking al meteen op de isolatie. De naden werk je af met bijbehorende profielen. Werkt heel snel en makkelijk.
Als de balkmaat redelijk overeen komt met de isolatieplaatmaat, is het niet veel duurder dan zelf met losse materialen werken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu