Welke inbouwdoos heb ik nodig

kleefdoek

  • #1
Ik heb een aantal mooie Jung dubbele wcd’s. Ik maak gebruik van Attema holle wand dozen maar kwam er achter dat deze dubbele wcd’s hier niet in passen. Het is er net even wat te groot voor. Welke inbouwdoos zou ik voor deze wcd’s kunnen gebruiken? Ze komen in een holle wand te zitten. Alvast zeer bedankt voor enig advies.

D8721F0E-A7DC-4064-8E99-ED770B6D2681.jpeg
 

dennistd

  • #2
Je moet een 'anderhalf doos' of 'ovaaldoos' hebben daarvoor denk ik.
 
  • Like
Waarderingen: kleefdoek

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Inderdaad, daar moet je ovalen dozen voor hebben.

Attema heeft wel passende dozen in zijn assortiment, maar niet voor hollewandbevestiging:
attema_uk40_-_anderhalve_inbouwdoos_16_mm_-_at1139.jpg


Maar de concurrenten maken ze ook voor in holle wand:
7126.201_400x400.jpg


Daar heb je dus ook wel ovalen gaten voor nodig. Lastig te boren zonder een boormal te gebruiken:
1-4.jpg


Als je de keuze nog hebt zou ik liever 2 normale inbouwdozen naast elkaar plaatsen met 2 enkele WCD's onder een dubbel afdekraam.
 
  • Like
Waarderingen: kleefdoek

kleefdoek

  • #4
Dit zijn antwoorden waar ik goed mee uit de voeten kan. Ben wel benieuwd hoe ik aan zo’n boormal kom en hoe ik met de boormachine moet goochelen om zo’n ovaal gat te krijgen. Helaas heb ik de dubbele stopcontacten al (komen uit een vorige woning) en de vrouw vindt ze prachtig. Dus het wordt ovalen boren …
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #5
Die boormal is te koop, maar kost je ruim €100. Leuk voor de vakman die dit honderden keren kan gebruiken, maar voor enkele dozen niet zo interessant.

Het gaat er om dat je de centerboor van de gatenzaag kunt centreren in een al bestaand gat, zodat je nog een gat net ietsje hoger kunt boren. Dit kun je ook wel zelf voor elkaar krijgen met een malletje uit hout ofzo. Of anders het gat goed aftekenen en de decoupeerzaag pakken. Dan wel goed opletten dat je het niet te groot zaagt, als het iets te breed is klemt de doos al niet meer goed.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Een boormal maak je zelf uit een plaatje dun triplex. Zodra je de positie van de centerboor weet, kun je met de komboor het gat in de muur maken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu