Houten vloer wit schilderen, welke grondverf?

Rsnnsnk

  • #1
Hoi allemaal,

Aankomend weekend gaan wij boven kaasplanken (brede vuren planken) neerleggen en daarna gaan we de gehele vloer wit schilderen. We gebruiken kwaliteitsverf, een PU zijdeglanslak. De grondverf die hierbij hoort is echter bijna even duur als de lak, en aangezien de grondverf bij de bouwmarkt (of zelfs de grondverf van het huismerk van de verfspeciaalzaak) ruim de helft goedkoper is ben ik benieuwd of ik toch moet kiezen voor de duurdere grondverf of de goedkopere? Zijn er wezenlijke kwaliteitsverschillen?

Ik ben bij twee verfspeciaalzaken geweest, de ene zegt 'grondverf is grondverf' en de andere zei 'omdat het om een vloer gaat zou ik toch de duurdere versie aanraden'. Kan iemand mij helpen?

Alvast bedankt!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als u orginele kaasplanken hebt - en bedoe lik die welke gebruikt zijn om kazen te keren/ vervoer in vrachtwagen - let er dan wel op dat deze vet bevatten die niet met een watergedragen verf matchen.

Normaliter worden deze planken geschaafd en geschuurd waarna ze wel bruikbaar zijn icm een watergedragen verf.

Er zijn zeer grote kwaliteitsverschillen in grondverf, in variatie van de goedkope bouwmarkt basic producten die meestal zeer veel vulstoffen bevatten waar u niets aan heeft ( ze gaan verpoederen ), tot de HV of hoogvullende grondverven die in plaats van krijt en spaat veel meer pigment bevatten. En daar heet u wel wat aan.

Ga voor de slijtvastheid dus niet voor een goedkoop grondverfje die al aan de kwast droogt, maar neem een kwaliteitsverf.

Bedenk dat de ondergrond het eindresultaat bepaalt.
 

Rsnnsnk

  • #3
Bedankt Kees de schilder!

De planken zijn geschaafd en geschuurd, maar de verf die we waarschijnlijk gaan gebruiken is niet watergedragen. Het is de Rubbol Finura Satin lak met geringe donkervergeling.

Heb alle kozijnen in het huis ook hiermee geschilderd (de hoogglansversie) en alvorens voorzien van een laag extra dekkende grondverf van de bouwmarkt. Perfect resultaat! Omdat die grondverf ruim €100 goedkoper is (en we al 15 maanden aan het verbouwen zijn met alle bijkomende kosten) scheelt het toch wel!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Heel begrijpelijk, maar neem in overweging dat een belaste vloer iets anders is dan een onbelast kozijn :wink:
 

Rsnnsnk

  • #5
Ok, je hebt me weten te overtuigen :wink: !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu