Welke kleur grondverf onder groen

Joost12345

 • #1
Hallo,

Ik heb al even gezocht op het forum kwam het antwoord op mijn vraag niet tegen, vandaar toch even een nieuw topic. Ik wil buiten een houten wand buiten een felle kleur geven. Mijn keus is hierbij gevallen op de kleur kikkergroen van flexa (https://www.karwei.nl/assortiment/flexa-strak-in-de-lak-zijdeglans-kikkergroen-1037-750-ml-watergedragen/p/B535898). Nu vroeg ik mij af welke kleur grondverf hier het beste bij past? Ik heb nog voldoende witte grondverf liggen, maar om te voorkomen dat het straks niet goed dekt wil ik toch even advies vragen. Denken jullie dat witte grond i.c.m. de flexa kikkergroen een goede match gaat zijn? Dank alvast!

Groet Joost
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Kwestie van uitproberen, het hangt namelijk niet alleen van de verf af maar ook van de schilder, als u gewend is goede lagen verf op te zetten kunt u gewoon witte grondverf gebruiken, schildert u met dunne lagen dan zou ik grijze grondverf gebruiken.
   

  De Bob

  • #3
  Stelregel is, donkere toplaag, donkere grondlak.

  U zal meedere keren met groen moeten aflakken, om het dekkend te krijgen.

  Dus wat is wijsheid, of meer groen gebruiken, of de grondlak op kleur laten brengen/kopen.

  Grijze grond kan u ook gebruiken.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu