Welk soort cement voor egale fundering

Skully

  • #1
Hoi,

Ik moet een fundering gaan maken waarop een soort jacuzzi komt te staan. De afmetingen van de fundering zijn een kleine 2x2 meter en zal 10 tot 12 cm dik worden. Voorzien met dubbele wapeningsnetten voor de zekerheid, aangezien de fundering 500 kg/m2 moet kunnen dragen. Verder wordt aan de fundering de eis gesteld dat deze waterpas en egaal is.

Mijn plan is om een bekisting te maken welke ik dan ook meteen kan gebruiken om af te reien. Nu vroeg ik me af wat voor beton/cement ik het beste kan gebruiken. Ik verwacht dat ik het beste (kant en klare) betonmortel kan gebruiken, maar mijn dilemma is dat hier steentjes in zitten. Dat geeft natuurlijk sterkte, maar ik weet niet hoe glad ik de bovenkant hiermee kan afreien. Het hoeft naar verwachting niet spiegelglad te zijn hoor, maar ik vroeg me af wat jullie zouden doen in dit geval.

Ik weet ook dat er (zand)cement bestaat. Hier zitten geen steentjes in, maar ik twijfel of dit wel sterk genoeg is als fundering. Wat nog in mij opkomt is de onderste 80% vullen met betonmortel en de bovenste 20% opvullen met (zand)cement zodat het beter af te reien is? En is het dan verstandig om dan alles in één keer of in 2 stappen te doen? Ik hoor graag jullie advies.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Gewoon betonmortel gebruiken en afreien.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
beton laten aandrogen zodat deze niet meer in te drukken is, maar nog wel vochtig is dan met een schuurspaan de vloer dicht schuren.
op deze manier kun je de vloer spiegelglad krijgen
 

Pvr

  • #4
Zoals Marcn zegt eerst doorschuren en dan voor echt glad kun je nog in strooien met portlandcement dan weer met schuurspaan eventueel beetje water nevelen als het te droog is en dan met vloerspaan glad maken.
 

Skully

  • #5
Dankjewel voor de tips! Ik ga ermee aan de slag. :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu