Welk scharnier voor deze douchedeur?

ljt

 • #1
Hallo allemaal,

We hebben een nieuw huis gekocht en gaan een extra badkamer creëren in dat huis.
Voor deze extra badkamer willen we zoveel mogelijk hergebruiken van de originele badkamer (die die we volledig gaan herzien).
Waaronder de onderstaande douchedeur.
Echter zoals onderstaand te zien is, is er een extra glaswandje (met het rode kruis) die we niet meer willen gebruiken maar we willen de deur direct aan de muur gaan monteren.
Zoals ik nu kan inschatten is dat de scharnieren die nu op de glasdeur zitten (groene cirkels), niet geschikt voor directe muurmontage. Ik zou graag nieuwe "muurscharnieren" bestellen voor deze deur.
Heeft iemand een idee welke scharnieren dit zijn? Helaas zit ik nu nog niet in het huis en kan ik niet de deur demonteren om de uitsparing in de glasdeur te zien.
Hopelijk kan toch iemand me toch al helpen.

Hartelijke groet,
Luc
badkamerdeur.png
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • ljt

  • #3
  Bedankt voor je reactie en ik begrijp dat ik vanalles kan zoeken.
  Maar zijn al die scharnieren universeel en op elke glasdeur te monteren? Dus zijn ze onafhankelijk van de uitsparing in het glas te gebruiken? Of is de uitsparing in het glas iets dat dus universeel is?
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Ken wel gaan zoeken maar je hebt geen maten bv dikte glas en gaten in je deur.
  Dan ben ik ook hele tijd aan het zoeken.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
  Uitsparingen in het glas zijn niet universeel.
  Je zal dus een scharnier moeten zoeken dat je kan gebruiken met de bestaande gaten in de glazen deur.
   

  ljt

  • #6
  Ok, bedankt voor de antwoorden. Dan ga ik als ik de sleutel van het huis heb de deur als eerst demonteren en dan opnieuw mn zoektocht starten :)
   
  • Like
  Waarderingen: Henk253

  ljt

  • #7
  Ondertussen heb ik meer informatie dus haal ik het draadje even omhoog. Dit is de uitsparing uit de deur. heeft iemand enig idee welk merk dit is en elke scharnieren ik kan gebruiken voor een profielloze deur?

  84bbf355-b1ab-4949-bfe1-5d0483d88ed4.jpg 168ac97a-961a-4075-a44a-c224723d8e92.jpg 6911c8e3-8e12-4531-90a4-f4d00ac5b5a0.jpg 9167b0fe-257d-45aa-a451-cca0abbb02c4.jpg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu