Welk merk vorstvrije buitenkraan.

JanVj

  • #1
Ik heb enkele topics mbt problemen met een vorstvrije buitenkraan voorbij zien komen. Ik heb zo'n zelfde probleem. Bij de lokale loodgieter een nieuw binnenwerk gekocht, dat zag er precies hetzelfde uit, maar de draad was anders . Die was van Geberit dus retour.
Nu heb ik begrepen dat ik een buitenkraan merk Wiesbaden heb (imbusboutje in opgehoogd vierkantje dus niet vlak zoals bij Geberit).
Ik heb niet begrepen welk onderdeel ik nu moet bestellen om het binnenwerk met de juiste draad te vervangen. Graag onderdeel nummer indien mogelijk.

Het probleem bij mijn buitenkraan is dat ik hem niet meer vorstvrij dicht kan draaien. Hij klikt dan terug en blijft ook lekken. Ik heb hem nu wel dicht mbv tape, maar voor de winter voldoet dit niet, omdat ik zeker weet dat er nog water zit in de achterliggende leiding tot aan het afsluitleertje.

Mocht ik de buitenkraan niet meer kunnen gebruiken dan ben ik genoodzaakt om hem helemaal buiten bedrijf te stellen (vorstvrij welteverstaan). Achter de muur zit namelijk het bad van mijn badkamer en zou ik heel mijn bad moeten verwijderen om bij de aansluiting te kunnen komen. Dus dat kan niet.
Weet u in dat geval nog waardevolle tips om dat te bewerkstelligen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
heb je ook een foto?
Want vroeger hete dat sphinx
deze topic
 

JanVj

  • #3
Uit een andere topic heb ik begrepen dat het merk van de buitenkraan Wiesbaden is. Hierbij een foto. Indien ik geen vervangend binnenwerk kan kopen dan bestel ik een complete nieuwe want die zijn nog steeds te koop.
Dank voor uw reactie.
IMG_0914.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Was nog even verder kijken maar die wiesbaden geen onderdelen ook niet op firma naam die kennen hem niet dus iets van algemene naam
ik kom meerdere modellen die er zo uit zien
1695913724683.png


Mueller Vorstbestendige gevelkraancombinatie 15x3/4
 

JanVj

  • #5
Hartelijk bedankt voor de reacties. Ik heb voor alle zekerheid een compleet nieuwe Wiesbaden vorstvrije buitenkraan besteld. Mocht dit nieuwe binnenwerk ook niet passen dan ga ik de benodigde ruimte tussen het binnenwerk en het stangetje met aan het einde de afdichting (veer met leertje) opvullen met ringen om de afdichting toch permanent te sluiten, zodat er geen water meer in het kraan gedeelte kan lopen ivm bevriezing in de winter. De kraan wordt hiermee definitief buiten werking gesteld.
 

JanVj

  • #6
Vanmiddag heb ik de nieuwe Wiesbaden buitenkraan ontvangen. Het nieuwe binnenwerk in de mijne geschroefd en die past precies en ook de vorstbeveiliging werkt weer. Mijn probleem is hierbij opgelost en mijn buitenkraan kan ik weer gewoon gebruiken zoals voorheen.
 
  • Like
Waarderingen: Henk253 en Walker

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu