Welk materiaal voor muur hangtoilet?

Dekker

  • #1
Hallo, op dit moment hebben we een heel kleine ruimte gemaakt van houten schotten als toiletruimte.
Nu wilden we dit gaan afbreken en dan een grotere ruimte maken met een hangtoilet maar weet ook iemand wat dan het beste materiaal is om een muur te maken die stevig genoeg is om een wc aan te hangen?
Zelf dachten we aan gasbetonblokken maar kunnen die de druk- en/of trekkracht wel aan?vr.gr.dekker :?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Hoeft niet met gasbeton. Een houten voorzetwand gaat ook prima. Toen ik mijn badkamer verbouwde vertelde een bevriende aannemer dat je dan minimaal 18mm watervast verlijmd multiplex daarvoor moest nemen. Zelf heb ik op safe gespeeld door 28mm te nemen (ik hou wel van een beetje degelijkheid).

Het belangrijkste vind ik dat je de voorzetwand onder de pot ondersteund tegen het doorbuigen (bijv. een blokje hout vast op de vloer achter de voorzetwand waar je de voorzetwand dan tegenaan schroeft).
 

Dekker

  • #3
O.k. ,bedankt.Hoe zou u het toilet daarna aan de muur bevestigen?Er zitten heel lange zelftappers bij.Veel langer dan de dikte van de nieuwe houtwand.Kortere schroeven of misschien bout en moer?Maar dan zit je ook weer met bouten aan de achterkant van de muur.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Sorry, ik had te snel gelezen. Ik dacht dat het om de voorzetwand ging, dus de plaat waarmee je het hangtoilet afdekt en waar de pot tegenaankomt.

Nu lees ik pas dat het gaat om de achterwand. Daar heb ik geen ervaring mee met een houten wand dus daar durf ik niets over te zeggen.

Ik zou mij kunnen voorstellen dat de achterbeugels in ieder geval op een forse(dwars)balk moeten worden gemonteerd, en dan de beugels met een paar flinke houtdraadbouten vast aan de dwarsbalk. Maar wellicht dat iemand anders daar ervaring mee heeft.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Als je het achter muurtje van 10 cm dikke gasbeton blokken maakt, heb je een stevige achterwand.
Tenminste als die niet los komt te staan, maar aansluit aan plafond of zijwanden.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu