Na / bij isoleren spouwmuur. Welk materiaal

Hoi allen, ik had een vraagje waarmee hopelijk wat mensen kunnen helpen!

wij hebben een huis uit 1978 met (nu blijkt) in de spouwmuren een laag glaswol van max 2cm die op veel plekken ookal weg bleek te zijn. (Spouw zelf is 7cm)Gevolg: erg koude muren in de winter.

nu zijn er twee bedrijven langs geweest met elk een ander verhaal:
De een zegt bij te kunnen vullen met glaswol. Dit bedrijf heeft een betere prijs.
Ander bedrijf zegt dat het met pur moet omdat glaswol het oude glaswol wat er nog zit niet goed opzij drukt en het dus kan zijn dag je dan bepaalde plekken van de spouw niet mee vult omdat het wordt tegen gehouden. Het prijskaartje van deze aanbieder was duurder.

Mijn vraag is nu of er iemand hier advies kan geven? Ik wil natuurlijk uiteindelijk iets hebben wat gewoon goed isoleert daarbij maakt het niet uit als het iets meer kost. Maar als het andere ook gewoon prima werkt dan zou het fijn zijn om wat kosten te besparen.

alvast bedankt!
 
We beoordelen geen uitbesteed werk. Je kan het bedrijf wat glaswol wil bijvullen vragen om hoe ze ervoor zorgen dat het goed gevuld wordt. Via een thermische camera valt dit te controleren.
 
Beste wat je kunt doen is misschien prijzig.Maar het oude eruit laten zuigen.En dan laten vullen met nieuwe isolatie.Door het eruit laten zuigen heb je ook geen last van 2 verschillende materialen die over elkaar heen gaan.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier
Ik zou nooit ergens pur in grote hoeveelheden willen hebben. Als daar iets mee fout gaat, dan is sloop een van de weinige opties die over blijft.

Ik zie geen problemen als er 5 cm vrij ruimte is.
Alleen als de huidige 2 cm glaswol los en scheef zit en stukken blokkeert wordt het lastiger. Meer vulgaten kan een oplossing zijn, maar dat kan je beter met dat bedrijf bespreken.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier
Een half jaar geleden is bij mij de spouw met minerale wol geïsoleerd. De oude pur isolatie uit 1975 die in de spouw zat was helemaal broos geworden en kon zo weggezogen worden. Dit zag ik 2 jaar terug al met het vervangen van de kozijnen.

De minerale wol spuiten ze via boorgaten in de voeg in de spouw. Wellicht dat minerale wol gewoon bij de oude isolatie gespoten kan worden. Dat kunt u navragen.

Pur zou ik ook niet willen. Dat krijg je nooit meer weg als het nodig is.

Merk verwijderd - mod
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ten eerste de buitengevel moet in goede staat zijn ook voegwerk.

Stel je gaat over de oude isolatie heen isoleren met wol dus niet met pur.Dan moet die gevel in goede staat zijn.Stel nauw dat de buiten kant slecht is en regen water binnen dringt.De wol die er is ingespoten is waterafstotend water zoekt dan zijn eigen weg.Naar beneden of schuin tegen de oude isolatie.Dus. Of je hebt dan bij de plint hoogte vocht probleem.Of de oude isolatie wordt nat en wat pap en krijgt plaatselijk problemen.

PUR weet ik het niet..

Ze zullen zeggen dan moet je de gevel impregneren/water afstotend maken.Maar let op bij 1 keer impregneren ademt de muur nog.Ze zeggen dan over 10 jaar moetje het weer.Maar dan ademt deze muur niet meer.Kan vocht er niet uit.Dus tja lastig.Daarom zou ik hem leegzuigen.
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

Gerelateerde klussen

Reacties
1
Weergaven
860
Binnenmuren, wanden en plafonds
IJkenhout
Reacties
26
Weergaven
1K
Binnenmuren, wanden en plafonds
Charel
Reacties
2
Weergaven
314
Binnenmuren, wanden en plafonds
moerkerken

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu