Welk materiaal is deze dakkapel beplating?

Ik wilde de losgelaten verf van mijn dakkapel opknappen maar het materiaal is aangetast. Nu weet ik alleen niet naar welk materiaal ik zit te kijken en of het uberhaupt met een plamuur te repareren is? Het is een dakkapel uit '88, de plaat is 6mm+- en het is nu wit stoffig daar waar de verf los is, kan niet echt een vezel structuur ontdekken. Onder de orgineel verf zit een grijze (grond?) laag

IMG_20200702_203709708_HDR.jpg
IMG_20200702_200417584_HDR.jpg
IMG_20200702_201311113_HDR.jpg
 
Bedankt voor je reactie. Ik zal dat eens proberen. Ik heb gister de papieren even doorgenomen en het huis is in 1990 gebouwd. Over het materiaal kon ik helaas niets vinden. Werd glasal toen nog gebruikt ?
 
Zomaar 2 jaar jonger geworden :wink:
Verboden per 01 juli 1993.
Het materiaal ziet er steenachtig uit, is het nergens zacht of rot?
 
Ik had het niet zo scherp blijkbaar. De eerste papieren stammen uit '89, maar de echte bouw was pas in 90 gedaan en klaar.
Nee het is niet hout-achtig zacht of rot. Het begint langs de randjes waar de verf los is te stoffen / krijtten. En er zit een breuk achter die ene schroef op de foto.
Het paneel met de breuk kan ik loshalen zonder verdere schade; zou wegen iets kunnen zeggen over het materiaal ? Volume is zo te berekenen.
Achter de platen zelf zit 'gewoon' hout, wat ook wel zn beste tijd heeft gehad op sommige plaatsen.

Het lastige is dat de bovenste rij schroeven achter het daktrim zitten en de panelen niet simpel kan loshalen. Dan zou ik alles in zijn geheel (simpel) kunnen vervangen. Nu is min of meer de enige optie het netjes herstellen, zodra ik weet dat het iets anders is dan asbest.
 
Ik ben in 1974 in de Hoeksche Waard gaan wonen in die woning zat een plaat Glasel die gebroken was. Met heel veel moeite kon ik ik meen me te herinneren in Delft dat stuk op maat laten zagen. Toen was het al moeilijk te verkrijgen. Voor de bouw ben ik nog geen materiaal tegengekomen wat zo kleurecht is en absoluut geen onderhoud nodig heeft. Wij zijn nu in 2020 en ik heb nog nooit iets aan dat materiaal moeten doen. Noordkant -en Zuidkant je ziet geen verschil.
Ik zie dat er bij jouw verf op zit bij mij heeft de Glasal een zwarte coating. Naslag werk.
 
Waren goed op maat te maken met een slijptol met een carborundum schijf.
Stoft wel een beetje:mrgreen:
Rot niet, kleurecht waren de voordelen.
 
Er zijn meer leveranciers die die voordelen beloven ben tot nu toe nog geen product tegen gekomen. Bij mij is het rond 1964 aangebracht.
T. Dat spul wil je toch niet. Tenzij je er heel gemakkelijk bij kan komen.
 
Als ik deze ervaringen lees is 1990 misschien te nieuw voor Glasal.
Ik zit al paar dagen te googlen en wat er het meeste bij in de buurt komt is iets als:



Vooral de cembrit panelen komen dichtbij, hoewel dit natuurlijk allemaal nieuwe productfoto's/renderings zijn en dit spul er al 30 jaar opzit.
 

Gerelateerde klussen

  • Gesloten
Reacties
6
Weergaven
3K
Dak en schoorsteen
Jan
Reacties
2
Weergaven
557
Dak en schoorsteen
Walker
Reacties
8
Weergaven
1K
Dak en schoorsteen
Danios
Reacties
0
Weergaven
382
Dak en schoorsteen
Rob12
Reacties
5
Weergaven
1K
Dak en schoorsteen
Rola

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu