Wel of niet stuc resten verwijderen

Steph010

  • #1
Hallo allemaal,
Ik ben nu al een tijdje druk bezig met het verbouwen van mijn badkamer.
nu zit ik met een paar vraagjes.
Ik ben druk bezig geweest met het er afslopen van de tegels op de muur en de lijm resten. Nu ging dit erg makkelijk om dat de stuklaag mee kwam.

Nu wil ik de muren weer klaar gaan maken om deze te kunnen tegelen. Alleen niet al het stuk werk is van de muur afgekomen(zoals op de foto te zien is)en dit zit voor mijn gevoel nog goed vast.

Nou is mijn vraag; Kan ik de restanten stuc op de muur laten zitten of kan ik dit het beste er ook afhalen, zodat ik kan gaan stucen op een schone muur.

En in het geval, ik dit er het beste af kan halen; Moet ik dit tot aan het plafond doen, of tot aan waar ik de tegels wil hebben (wil de tegels niet tot aan het plafond).

En als laatst; Wat kan ik in de badkamer het best gebruiken om mee te stucen en er vervolgens op te tegelen. Ik heb namelijk verschillende opties voor bij zien komen. Rotband, geelband, stucmortel(wat er volgens mij nu ook op zit)enz.

Mocht er een vraag niet helemaal duidelijk zijn laat me dit even weten.
Alvast bedankt
Stephan
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Als het vast zit, hoeft het er niet af. In de badkamer gebruik je geen gipsstuc maar op basis van cement.
 

Steph010

  • #3
Bedankt voor je reactie IJkenhout.

Kan ik dan gewoon een dezelfde dikte aanbrengen als er nu op zit, of moet je nieuwe laag ook deels over het restant wat op de muur blijft zitten?

En welk cement gebonden stuc die goed te verwerken is zouden jullie mij aan raden?

En als ik geleidings profielen gebruik kan ik deze laten zitten of moeten deze net zo als bij gips ook verwijderd worden?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Als alles wordt betegeld hoef je alleen te repareren en vlak te maken. Stucprofielen kunnen in theorie blijven zitten, als ze niet kunnen roesten. Ik zou ze toch weghalen, want dit kost weinig moeite, en dan heb je zeker geen probleem.

Stucen zonder de profielen is nog beter :) Ik heb ooit geleerd om met stuc eerst een soort stucprofielen te stucen. Na een pauze is dat al hard genoeg om je rei langs te halen. Dat werkt ook prima.

Welk stucmiddel kan ik geen advies in geven. Hier geven we geen merkadvies. Ik heb zelf kalkstuc liggen wat ook voor badkamers gebruikt wordt (vertelden ze me in de winkel).
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dit is een vrij sterk zuigende steen (kalkzandsteen). Maak het wel eerst vochtig voordat je je kalkcementmortel op gaat brengen.
 

Steph010

  • #6
Bedankt voor de reactie's, Ik kan hier mee nu lekker aan de slag.

@Cyruse.
Ik had al z'n vermoeden dat het een sterk zuigende ondergrond zou zijn aan gezien mijn oude stuk werk er met heel veel gemak af ging.
Maar jij zegt bevochtigen met water voor dat ik begin, maar kan ik er niet een primer op smeren voor zuigende ondergronden?
Of komt dit in feite op het zelfde neer.

Bedankt
Stephan
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Primer is beter, desnoods twee keer als het nog te sterk zuigt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu