Wanden tegelen - wel eerst stucen of niet

Am1987

  • #1


We zijn bezig met de renovatie van de badkamer. Volgens de tegelzetter moeten eerst alle wanden glad gestuct worden, anders neemt hij de klus niet aan.

Wij willen liever niet dubbel geld uitgeven en vroegen ons af of dit betegeld kan worden zonder eerst te stucen.

Is er een manier om de oude tegellijm makkelijk te verwijderen?

Verder zou ik graag willen weten hoe moeilijk het is om te tegelen, is dit iets wat we voor de eerste keer zelf zouden kunnen doen?
 

Am1987

  • #2




 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Het hangt er vanaf hoe kritisch en handig je zelf bent. Een ondergrond die niet vlak is en een muur die niet te lood staat ga je terug zien in het tegelwerk. Dit zijn slechts nog maar 2 basis factoren. Hoe grote tegels wil je plakken en gerectificeerde of geen gerectificeerde. Hoe groter de tegel hoe vlakker de muur moet zijn. En je zult juiste aandacht moeten besteden aan het voorbehandelen van de muur. Voorstrijk/kimbandpasta/kimband en kitwerk. Je kunt geld beter 1x goed uitgeven dan naderhand schade. Oja en geen mp75 gebruiken achter bad of in natte cel. Gebruik dan cement gebonden producten.
 

Am1987

  • #4
Hoi Dennis,

De tegels zijn 30*60. Dus jouw advies zou zijn wel stucen?

Of is het voldoende om de tegellijm te verwijderen? Ik zat te denken aan een beitel. Sommige stukken gingen zo al makkelijk eraf.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #5
Je zult het denk ik net iets gemakkelijker hebben wanneer de stukadoor is langs geweest. Maar als je de oude tegellijm er netjes vanaf kunt krijgen en de muren zijn vlak,haaks,te lood en je ziet het zelf zitten om te tegelen houd ik je niet tegen. Kijk goed hoe je uit wilt komen met de voegen en je kunt gebruik maken van een tegel leveling systeem.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu