Weinig tot geen water Siemens SE65M352 vaatwasser

Beeper

 • #1
Onze vaatwasser Siemens SE65M352 maakt niet meer goed schoon. Hij is 4,5 jaar oud. Bij nadere bestudering lijkt het dat er weinig tot geen water in de vaatwasser komt tijdens de programma's. Molens, filter etc heb ik schoongemaakt. Tevens een keer op heetste programma met huishoudsoda gespoelt en laten inweken. Dit was een paar dagen terug, toen kwam er nog enigszins water tijdens het programma. Nu zo goed als niets meer.. iemand een idee waar ik naar kan kijken /zoeken?

bij voorbaat dank!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Beeper

  • #3
  Daar lijkt het inderdaad op, gisteravond gaf hij trouwens wel weer water, maar niet genoeg; er blijven resten van het vaatwasblokje in het bakje en aan de deur zitten. Vaat net niet schoon genoeg terwijl hij niet volgeladen was. Drogen doet hij ook niet goed. Tevens ging gisteren het waarschuwlampje van te weinig water branden (symbool kraan).
  Maar eens kijken of ik hem vandaag uit kan bouwen.

  Bedankt voor de info zover!
   

  Beeper

  • #4
  Ter vervolg: vandaag uitgebouwd. Labyrint was net zoals op de foto in de pdf (link hierboven) in de linker bovenhoek erg vuil. Dit evenals het onderdeel rechtsonder.
  Beide gereinigd. Het deel rechtsonder uit elkaar gehaald en in sodaoplossing laten weken, vervolgens schoongemaakt en weer in elkaar gezet. Het labyrint met bleek een aantal keer een half uur laten weken, daarna steeds gespoeld met heet water, het duurde een uur of 4 a 5 voordat hij weer schoon was. Uiteindelijk beide delen terug gemonteerd.
  Nu net een uur geleden de vaatwasser aangezet, het probleem is verholpen, draait weer als een dolle!
  Fijn dat er een forum als dit is, bedankt voor de info!
   

  Gbmats

  • #5
  Ik had eenzelfde probleem maar na reiniging heb ik geen resultaat. Ik heb het idee dat de watertoevoerslang verstopt zit. Aan het begin zit een aquastop. Zou die het probleem kunnen veroorzaken?
   

  Verwarming Sp.

  Specialist Verwarming
  • #6
  Probeer ook eens of de kraan aan de muur wel water genoeg geeft, heb het al meermaals meegemaakt dat een wasmachinekraan verstopt door kalk of rommel, met dezelfde klachten tot gevolg.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Gbmats,

  wilt u een nieuw topic aanmaken met daarin merk, type en nummers op het typeplaatje ?
  Topic kapen mag hier niet, zie de forumregels.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu