Spoelbak infresen bij weinig ruimte.

Richard2022

  • #1
Tips gezocht voor het volgende: ik wil mijn keukenblad renoveren en er een nieuwe spoelbak in maken. Het huidige blad is 32mm dik en voorzien van HPL toplaag. Daar wil ik een nieuwe HPL toplaag overheen lijmen. Waardoor er dus 2 x 1 mm HPL aan het oppervlak ligt. Tot zover geen probleem.
Tussen de huidige spoelbak en de achterwand zit echter maar 7 cm ruimte. Als ik die bak eruit haal en een verdieping in de rand wil maken om de nieuwe spoelbak in te leggen is er dus maar ca. 6 cm tot aan de achterwand.
Ik heb nog nooit gefreesd maar de fresen die ik op internet zie hebben allemaal een grote ronde voet en bovendien aan weerszijden een greep. Dat lijkt me te groot.
Hoe kan ik in dit geval toch een verdieping maken? Er zal een verdieping (heet dat sponning?) moeten komen van 6 mm diep en ca. 15 mm breed.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Er zijn ook kleinere freesmachines. Zelf heb ik een freesmachine van het blauwe merk (op accu), met verschillende voeten: Daarmee kan ik deze snel ombouwen van bovenfrees naar kantfrees.

Alternatief: Blad demonteren, en dan de sparing maken voor de spoelbak. Zo doet een keukenmonteur het ook, omdat deze het blad los geleverd krijgt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu