Siemens SE63A630 geen tot zeer weinig water

Ed58

  • #1
Ik hen de machine gedemonteerd, was een aardig klus!!! Gisteren heb ik op aanraden van een van jullie leden de complete verwarmingselement vervangen. Test gedraaid en de machine voordat ik hem ingebouwd heb laten proef draaien. Toen was duidelijk te horen dat afwisselend de bovenste en daarna de onderste draait.
Jou opmerking v.w.b. het zwaar draaien van de motor heb ik niet gecontroleerd, niet geweten!! Ik ga er nu maar van uit dat de module niet defect is anders wordt ik wel met de feiten op mijn neus gedrukt en het geheel alsnog moeten vervangen.
Ik heb overigens het motor naderhand wel gedemonteerd, er zit ook een wisselcontactje in. Ik zal hem eens op 220V proberen.
Dames / heren,
Ik heb bovenstaande uit een ander, gesloten, topic.
Ik heb waarschijnlijk hetzelfde probleem.
Heb de vaatwasser al laten draaien met soda.
Heb het filter gereinigd, en heb hem zonder armen en met open deur laten draaien. UIt de onderste sproeikop (buis) komt geen tot zeer weinig water, de bovenste werkt wel. Het water wordt warm.

Wat ik mij nu afvraag is, moet ik het verwarmingselement vervangen, omdat daar alles bij inzit of moet ik het motortje vervangen.
En is iemand in het bezit van een onderdelen tekening, zodat dat ik weet dat ik de juiste bestel.

Bvd
Ed
 

Oetzi

  • #2
Motor is niet los leverbaar, dus zul je het element compleet moeten vervangen. Motor is vaak wel goed, maar ligt de schijf die de toevoer naar de sproeiarmen afsluit in het element los. Rep niet te doen. Is hele klus om element te vervangen, gehele kuip moet eraf. Voor tekening zie https://www.siemens-home.bsh-group.com/nl/(service-ond bestellen) Is ond nr 491756.
succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu