Weer vraag over een lek

Saya

  • #1
Sorry ik kon niets vinden over wat ik aan de hand heb, mocht ik erover heen gelezen hebben mijn excuses daarvoor.

We hebben al een tijdje een lek.

De badkamer is op de 1e etage en bij het plafond beneden de badkamer zijn vochtplekken. De plekker concentreren zich waar er gedouched wordt.

Het is niet zo dat beneden water langs het plafond of de muren te zien is, er zijn wel vocht plekken te zien en het wordt steeds erger.
Het lijkt wel alsof het wat langzaam naar beneden gaat.

Boven in de badkamer ligt een granietenvloer en daarover heen is getegeld. De tegels laten nu btje voor btje los. Volgens een kennis van ons kan een granietenvloer niet lekken en kan het dus niet aan de tegels liggen. :?:
Maar we kunnen ook niet zeggen of het de leiding of afvoer is.

Misschien heeft 1 van jullie nog een idee of tips...

Alvast bedankt
 

Pepjo

  • #2
Als je granitovloer gescheurd is kan die wel degelijk lekken. Als je tegels loskomen kan dat liggen aan het vocht wat er onderkomt of de werking van de gescheurde granitovloer. Ga dus eens op onderzoek uit naar de oorzaak en haal eens wat tegels weg rond de plaats waar ze loskomen.
 

Saya

  • #3
Maar is het dan wel makkelijk te zien of die gescheurd is? Het zijn overigens vloertegels die los liggen, daaronder ligt nog tegellijm en ik vraag me af wanneer we dat weghalen of het dan makkelijk kan zien. De voegen tussen de vloertegels zijn ook langzamerhand verdwenen of aan het verdwijnen.

Ik vraag me af of het de afvoer kan zijn, is het zo dat wanneer de afvoer niet goed is dat je beneden meer water zou moeten zien? Of kan zich dit ook uiten in alleen maar vochtvlekken.

En wanneer de granitovloer gescheurd is (en de afvoer is dan in orde) is het dan op te lossen door een douchebak er op te zetten zodat het daaronder niet meer nat wordt.

Alvast bedankt.
 

Pepjo

  • #4
Als er iets lekt kan dat in alle mogelijke gradaties zijn, dat is vanuit hier niet te beoordelen. Zijn alle kitranden nog goed ? Lekt het niet rond de afvoer ? Lekt het per ongeluk rond de kraanrozetten ? Je zult toch op zoek moeten, het valt niet te beredeneren met de handen in de zakken :D

Een douchebak zal, als het echt de vloer is, het probleem wel verhelpen. Een goedgetegelde vloer ook.
 

Saya

  • #5
Zijn alle kitranden nog goed ? We hebben dat een x aangevuld, maar door het lezen op dit forum zag ik dat we eerst de oude hadden moeten verwijderen.. Hadden we niet gedaan :oops: , dus dat gaan we ook nog een x doen.

Lekt het niet rond de afvoer ? Hoe zou je dat dan kunnen zien?

Lekt het per ongeluk rond de kraanrozetten ? Zover ik kan zien niet. Hoe kunnen we daar dan achter komen? (tja leken he)

Hahaha was het maar op te lossen door er naar te kijken :P

We gaan van het weekend eens goed kijken maar ik vraag me dit allemaal af zodat ik een soort van leidraad heb.
 

Bouwer Bob

  • #6
Hoi Saya


Omdat je zelf al aangeeft dat er van voegen nauwelijks meer sprake is, kan er mogelijk rond het doucheputje vocht langs de doorvoer in het graniet komen en zo op het eronder liggende plafond vochtvlekken veroorzaken.

Douchebak plaatsen/vloer opnieuw betegelen en afkitten!

grv johan
 

Saya

  • #7
Allemaal bedankt voor de tips.

We weten nu waar de lek vandaan komt, het is inderdaad rond het doucheputje. Eronder is het nat en de tegels ernaast zijn ook allemaal nat.

Nu zijn we aan het twijfelen of we opnieuw gaan tegelen of een douchebak plaatsen.

Kan je er eigenlijk overheen tegelen of houdt het in dat we dan eerst de tegels incl. de lijm moeten weg halen en dan opnieuw tegelen....?
Maar omdat het onder de tegels nat is vermoed ik dat het weggehaald moet worden en moet er dan eerst gewacht worden totdat de grond droog is....?
 

Bouwer Bob

  • #8
Hoi Saya,

Je kunt het beste de oude tegels weghalen en opnieuw beginnen.
Als de tegels weg zijn zul je zien dat de granietvloer snel afdroogt,evt
met open deur/raam en verwarming op 6.
Licht vochtig is trouwens geen probleem.

grv johan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu