Wcd dozen te diep verzonken

Toek

 • #1
Hallo,

Ik hoop dat ik dit topic in de juiste rubriek geplaatst heb. Zo niet, gelieve het dan te plaatsen in de goede rubriek.


Nadat onze kamers afgewerkt waren stuitte ik op een probleempje waar ik de oplossing nog niet voor heb gevonden.

Ik heb zelf electriciteit aangelegd en daarna de muren afgewerkt met een nieuwe stuclaag. Waar ik geen rekening mee had gehouden, was dat nu de zwarte plastic doosjes waar de wandcontacten in gestopt worden dieper in de muur liggen als de bedoeling is. Het resultaat is dat het niet mogelijk is om de afdekplaatjes voor de wandcontactdoos vast te klikken. (bij sommige wandcontacten in ieder geval, bij andere kan het net.)Ik heb al geprobeerd om de klemmetjes van het stopcontact los te draaien en wat hoger in de doos weer vast te zetten(zodat de afdekplaat wel vastgeklemd kan worden), maar dat is niet echt een solide oplossing.

Weet iemand een manier om dit probleem op te lossen, zonder dat ik heel die zwarte doosjes los moet bikken en alles weer opnieuw moet doen (dit lijkt me een monsterklus waar ik niet op zit te wachten).

groeten,

Toek
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • StefanD

  • #2
  In de bouwmarkt kun je opvulringen kopen:

  Ze zijn er in verschillende soorten en maten, dus je moet even kijken welke je nodig hebt.
   

  Toek

  • #3
  Dat klinkt als een makkie dan.

  Ik ga eens zoeken bij de plaatselijke bouwmarkt.


  thnx!
   

  Pepjo

  • #4
  We spreken hier wel over onze zuiderburen, daar zijn de inbouwdozen vierkant. Maar ook daarvoor bestaan ophoogstukken, van de bekendste fabrikant, heb ik gezien.
   

  BeeTeeWee

  • #5
  De maat van de schroeven is M6. Ik koop altijd gewoon wat langere schroeven dan de standaardmaat. :lol:

  De vulringen schijnen echter de officiele oplossing te zijn, omdat er eigenlijk geen ruimte tussen de wandcontactdoos en de inbouwdoos mag zijn. Schijnt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu