Wc loopt niet weg en water komt omhoog in putjes

Domien

 • #1
Hallo,

Sinds poosje heb ik een nieuwe badkamer helemaal zelf gemaakt dus weet precies hoe alles zit, maar nu heb ik een probleem.

Sinds het begin dat wij de wc gebruiken en douchen en wastafel, gewoon als we veel water gebruiken komt de wc omhoog en komt het water uit het douche putje zetten en uit een ander putje midden in de badkamer.

Ik heb de pijp naar me septictank al opengemaakt om te kijken of hij verstopt zit en dat zit hij niet.

Nu heb ik een probleem met me afvoer van de wasmachine daar is waarschijnlijk cement in gekomen tijdens het bouwen deze pijp loopt door naar het dak waar het als luchtpijp dient, omdat een wasmachine nogal veel water wegpomp heb je dat eigenlijk gewoon nodig.

Dit is de ontluchtingspijp van de badkamer, kan het omdat deze verstopt zit dat de wc zijn lucht niet kwijt kan dat daardoor de wc bijna overloopt en putjes omhoog komen?

En weet iemand nog een idee om beton uit me afvoer pijp te krijgen?
Zou zoutzuur werken of koningswater of smelt dan me afvoer weg?

Alvast bedankt.

Groet

Domien
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Fiesiekus

  • #2
  Als het douche-water ook langs die cementprop moet (de riool-leiding-loop is me niet geheel duidelijk) kan dat inderdaad leiden tot overstromen van andere punten.

  Het beste is toch die cementprop verwijderen, het beste met azijn, maar zoutzuur (verdund) kan ook tast de PVC-afvoer niet aan.
   

  Domien

  • #3
  Nee het water van de douche loopt niet langs die cement prop, ook niet van de wc. het water van de douche wastafel of wasmachine komt allemaal onderin de pijp van de wc uit

  Ik moet alleen kijken of ik zoutzuur kan kopen hier, ik woon namelijk in Roemenie.

  Maar alvast bedankt voor je reactie
   

  Fiesiekus

  • #4
  Schoonmaakazijn vast wel?

  Overigens is er dus iets anders dat de overstroming veroorzaakt.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Volgens mij zit er toch wel een verstopping tussen toilet afvoer en septic tank.
  Als de beluchting niet goed zou zijn, zouden de afvoeren gaan borrelen.
  Maar de specie prop in de beluchter zal je er zo wie zo uit moeten halen.

  Azijn zal denk ik niet zo goed werken als er specie inzit, dat duurt gewoon te lang voordat de specie is opgelost. (als het al oplost)

  Je zou met een ontstoppings veer eens door de afvoer kunnen gaan, en ook door de ontluchtings buis.
   

  Domien

  • #6
  Tussen de septictank en wc zit geen verstopping zover ik weet, ik heb de afvoer open gemaakt net na mijn buiten muur waar mijn wc achter zit dat is hooguit een twee meter dan krijg ik 2 45 graden bochten en een pijp van 40 cm hooguit waar mijn wc opstaat.

  Toen ik hem open maakte heb ik de tuinslang zeker een 2 meter als het niet meer is er in gekregen.

  Ik heb het namelijk bij een ander huis ooit gehad dat de afvoer echt verstopt zat ergens in het land richting septic tank en dat kwam door zeep resten enzo.

  Heel soms borrelen de putjes wel eens, een ook gebeurt het wel eens dat de wc vol zit en dan in een keer leeg trekt of langzaam leegloopt en zakt het water helemaal weg en gaat hij zitten slurpen lucht zuigen onderin de pot.

  Wat het kan zijn ik weet het niet, maar ik denk de lucht pijp.

  Ik ga proberen om uit Nederland zoutzuur mee te kunnen vragen aan iemand, want hier is dat alleen te koop als je vergunningen hebt en dergelijke en het moet bezorgd worden in een speciale wagen, om dat het chemie is.

  Alvast bedankt
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Vrijwel zeker zit er een (beginnende) verstopping of verzakking tussen toilet en septic tank, het borrelen wordt veroorzaakt doordat de lucht niet weg kan, het plotseling leegzuigen van het toilet duidt hier ook op.
  Daar helpt geen zoutzuur.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu