WC bril (=los) bevestiging van bovenaf

Menno_1214

 • #1
De wc-bril zat los, en deze wil ik losdraaien om daarna goed en stevig vast te draaien.
Het losdraaien lukte, maar het vastdraaien lukt eigenlijk niet meer. De bevestiging van de wc-bril blijft niet zitten. De montage moet van bovenaf, ik ben onder de wc niet geweest om de wc-bril lost te krijgen.

Wie o wie kan helpen?? De wc-bril zit er nu los op..

IMG_20200712_204429.jpg IMG_20200712_204439.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Eerst de moeren op de schroef iets terug draaien, de bril op de pot zetten en met een pijpsleutel de moeren aandraaien, het rubber zet daardoor uit en de bril zit vast.
   

  Menno_1214

  • #3
  Dank voor je reactie, Jan.
  Ik kan alleen de moer niet meer vastdraaien (die gaat in het gat zoals op de foto te zien is), ik kan alleen de schroef bovenop vastdraaien, en die kan ik tot een bepaalde "hoogte" vastdraaien. Hoe strakker ik hem draai, hoe meer de moer dan wel in dat zwarte gaat (zie foto), maar dat zwarte gaat dan wel kapot. De wc bril vastzetten van onder de wc kan niet, dat is geen optie.

  Hopelijk weet je nog iets
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Met een pijpsleutel moet je de moer van onderaf vast kunnen draaien.
   

  Menno_1214

  • #5
  Dat kan dus niet. De schroef met het zwarte en daaronder de moer gaan in de 2 gaten. Dan kan ik hem van boven alleen een beetje vastdraaien met de schroef maar dat werkt niet optimaal, want dan zit die nog steeds los..
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu