Wc bak stroomde over na hevige regenval

Insaneclown

  • #1
Vrijdag avond na de hevige aanhoudende regelvallen, kwam ik na mijn voetbal training thuis, in een echte horror terecht.
Mijn beneden verdieping stond blank. Godzijdank heb ik een gesealde grindvloer. Net na vorige week toen mijn bitumen dak eraf gewaaid is door de storm, dit. Het zit me niet mee.

Het water bleef eruit komen, ik had geen idee wat ik moest doen. Op een gegeven moment kraan en hoofdkraan dichtgedraaid, ik dacht wellicht een gesprongen koppeling. Echter geen succes. Na een half uur water blijven lopen, liep de wc ineens af. Alsof er iemand buiten ergens bij een hoofdpunt iets gedaan had.

Ik ben nu elke dag bang als ik weg ga, dat dit nog eens gaat gebeuren. Ik zoek Internet Of Things apparaten om waterlevel te meten in huis, en naar andere maatregelen.
Zo kwam ik tegen dat het mogelijk zou moeten zijn ergens een keerklep te installeren, maar dit zou door de gemeente buiten moeten gebeuren? Echter schrijven anderen weer dat je dit nooit moet doen.

Heeft iemand anders nog ideeen wat ik hier tegen zou kunnen doen of om dit te voorkomen? Ik was echt, echt ten einde raad... Het is een zwevend toilet.

Ik ben nu sowieso aan het zoeken naar een pompje zonder vlotter, die ik in zo'n geval had kunnen gebruiken, in de wc bak had kunnen leggen en daar het water mee naar buiten had kunnen pompen. Ik heb wel een dompelpomp maar dit werkte vanwege die vlotter niet.

Alvast bedankt voor de eventuele tips en hulp.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Niet te moeilijk denken, verzekering inschakelen en alles wordt gedekt.

Eventueel een keerklep in het hoofdriool om herhaling te voorkomen.
 

Insaneclown

  • #3
Snap ik, maar je schaamt je haast om de verzekering een week later weer te moeten inschakelen na het volledig nieuwe dak dat moet komen... maar aan de andere kant daar heb je ze voor.

Of alles gedekt wordt weet ik zo niet. Dit is alleen bij gevolgschade toch? En zoals ik schrijf er is geen schade omdat ik er op tijd bij was en alles heb kunnen leegzuigen met waterstofzuigers.

Die keerklep zeg jij wel doen? zoals ik zei lees ik gemengde verhalen. Maar is dit dan een kwestie voor de gemeente / kosten voor gemeente of toch voor mezelf? Ik heb het in de gemeente melding al gezet, dus ben benieuwd wat er op terug komt. Neem aan dat het hoofdriool aan de straat kant ligt en dus voor rekening gemeente is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Wanneer denk je dat je dak is aangebracht. Precies weet ik het niet maar ik dacht dat na 1990 na een paar zware stormen zijn de eisen voor het aanbrengen van dakbedekking heel zwaar gemaakt. Als de dakbedekking er nu nog afwaait is het met de dakvloer en de balklaag.
Alleen de dakbedekking en de isolatie, de dakdekker de pineut.
 

Insaneclown

  • #5
Zal er om spannen maar ik weet niet precies wanneer... woon er pas 4,5 jaar, en van de vorige eigenaar weet ik het niet. De expert vroeg daar inderdaad ook naar, maar heb gewoon eerlijk geantwoord dat ik het niet weet.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Bij een niet te hopen volgende keer eerst de verzekering bellen, zij sturen dan iemand die de schade aanpakt en probeert de gevolgschade binnen de perken te houden, u hoeft in principe zelf vrijwel niets te doen.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #7
Bij het plaatsen van een keerklep wel rekening mee houden dat je hemelwater afvoer vrij weg kan stromen.

Middels een overstort of bladvanger is dit op te lossen.

John
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #8
Buiten dicht op de gevel het riool opgraven.
Daar een t stuk tussen met een buis tot vlak boven de grond en daarop een losse dop.
Is er stuwing in het riool dan schiet de do eraf en kan het water daar weg IPV in huis.
 

Insaneclown

  • #9
Dank voor de tips mensen! Melding is inmiddels bij de gemeente in behandeling genomen. Afhankelijk van wat er terug komt kan ik jullie input als argumenten gebruiken. Kijken waar het schip strandt....
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu