Waterscheiding aanbrengen in zinken dakgoot

Ik wil het water van mijn dak laten uitlopen in mijn tuin. Daarvoor heb ik de regenpijp met een bochtje afgekoppeld. Aangezien mijn zinken dakgoot met die van de buurman één doorlopend geheel vormt (2 onder 1 kap-woning), en de dakgoot kennelijk niet helemaal horizontaal ligt, loopt veel regenwater naar mijn buurman toe.
Daarom zou ik een scheiding willen aanbrengen in de dakgoot. Is het mogelijk om iets in die zinken dakgoot te plakken/bevestigen, waardoor ik meer water voor de tuin krijg?
Dank en groet
 
Zet in de afvoer van de buurman, even overleg, een stukje pijp zodoende loopt het water eerst in jouw afvoer en bij hevige regenval kan die van je buurman standbij staan.
 
In een zinken goot mag geen water blijven staan. Dan gaat het snel oxideren.

Als je gootbeugels hebt, pas deze dan aan zodat het afschot goed wordt.
 
Dat was vroeger zo tijdens de kolenkachel periode, tegenwoordig maakt het vrijwel niets uit.
 
Anders maak je een 2e aftappunt bij de scheiding zodat er toch nog water in je ton loopt.
 
Dat is nog steeds zo Jan.


5508_zink_1.jpg


Naast de hier genoemde ook versnelde oxidatie bij rode alggroei.
 
In het artikel wordt gesproken over water dat van daken loopt die van andere materialen zijn gemaakt. Loopt het water van een pannendak in je goot wordt dit niet zuur, het wordt regelmatig ververst.
Wordt zink aan de onderzijde door condens nat is dat een heel ander probleem. Condens droogt op wordt weer nat droogt weer enz. er ontstaat op den duur een zuur medium.
 
Laten we eerst even op de foto wachten en of er gootbeugels zijn die veranderd kunnen worden.
 
Dank aan allen.
Die zinken goot is 30 jaar geleden niet goed in de houten bak gelegd.Ik denk er toch over om die zinken goot opnieuw zoveel mogelijk horizontaal of met klein afschot te leggen.
 
Doe maar niet. Als je aan een 30 jaar oude goot gaat bewegen, zullen er gegarandeerd solderingen gaan lekken, die bijna niet te herstellen zijn.

Ik zou gaan voor een laag schortje erin kitten, en op termijn de goot vernieuwen. Of direct vernieuwen met het juiste afschot.
 
Een goot die 30 jaar geleden niet goed is aangebracht. De gemiddelde leeftijd van een zinken goot is 25 jaar.
 
Vroeger toen de mensen nog onder tegels leefden ging een zinken goot 25 jaar mee. sinds de overgang van kolen naar aardgas is dit verdubbeld en ik ken voorbeelden van goten die na 60 jaar nog in goede staat zijn.
 
Die goten zijn dan begin jaren 60 aangebracht. Ik zal je geloven maar.......
En dan, maar dat is voer voor de loodgieter. Titaanzink is ontwikkeling uit de jaren ??. Zover ik weet laat dit type zink zich beter zetten en solderen. Wil nog niet zeggen dat titaanzink beter weer en wind bestendig is en een betere levensduur heeft.
Een goot die 60 jaar weer en wind heeft doorstaan kan van zink 16 zijn 1,1 mm dik zijn gemaakt. Je hebt zink 12: 0,65 mm zink 14: 0,80 mm. en zink 16: 1,10 mm. Dat maakt nogal verschil.
 
Juist, het maakt een verschil wat de dikte van het zink is, daarom is het niet zomaar vast te stellen hoeveel zink mee kan gaan.
Om bij mezelf te blijven, de goten bij mij zitten er 46 jaar aan, zink 16, een krasje maken levert een mooi glanzend streepje op.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan