Waterschade

Wombat

 • #1
Ruim 3 maanden geleden heb ik ten gevolge van een lekkende wasmachinekraan bij mijn bovenbuurman wateroverlast gehad. De plaatsen waar het water mijn woning rechtstreeks (via meterkast) is binnengekomen, zijn reeds geruime tijd opgedroogd. Andere plekken zijn nog steeds niet opgedroogd. Onlangs zijn echter opnieuw natte plekken tevoorschijn gekomen in mijn vloer rondom de afvoerleidingenschat van het appartementcomplex waarin ik woon.

De aannemer zegt dat de nieuw ontstane natte plekken in mijn woning nog steeds zien op de lekkende wasmachinekraan van drie maanden geleden. Het lek m.b.t. tot de wasmachinekraan heeft maximaal 1 maand plaatsgevonden nadat de bovenbuurman zijn appartement is gaan bewonen (nieuwbouwappartement, 1e bewoner). Ik heb daarom een vermoeden dat er sprake is van een lekkende afvoerleiding.

Ik heb daarom de volgende vragen:
 • Weet iemand hoelang het kan duren voordat plafonds, muren en vloeren opgedroogd zijn?
 • Is het mogelijk dat na 3 maanden alsnog nieuwe natte plekken ontstaan, bijvoorbeeld omdat er nog water in een betonnen plafond of in isolatiemateriaal naar beneden zakt?
Alvast hartelijk dank voor reacties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Het is zo niet te zeggen hoelang het duurt voordat natte plekken opdrogen, dit hangt van meerdere factoren af.
  Het beste lijkt me foto's te maken van elke keer dat de situatie verandert, u hebt dan bewijs in handen.

  Dat er na drie maanden nog nieuwe natte plekken ontstaan door dezelfde oorzaak lijkt mij onwaarschijnlijk, ik kan overigens de situatie niet zelf beoordelen dus pin me hier niet op vast.

  Misschien een bouwkundige er bij halen ?
  Bij verzekeringskwesties wordt dat soms ook vergoed.
   

  Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Het is eigenlijk vrijwel onmogelijk een dergelijke vraag via een forum te beantwoorden, omdat de situatie ter plekke niet bekeken kan worden. Zelfs dan is het al heel moeilijk, dat blijkt wel...

  Het forum is daar ook niet voor bedoeld, en zeker niet om te trachten via het forum bewijsmateriaal te verzamelen tegen de betreffende aannemer. Ik sluit me daarom aan bij het advies van Jan: informeer bij een bouwkundige of een schade-expert, die de zaak ter plekke goed onderzoekt.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  39

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu