Waterleiding en cv-leiding achter lambrisering

Jan-Willem

  • #1
Hallo medeklussers,

Een vraagje. Op mijn cv-ketel (Atag zonnegascombi) zitten de koud-en warmwater-aansluitingen direct boven de aansluitingen van de verwarmingsbuizen (alle zij-aansluitingen). Alle aansluitingen hoh een cm of 7. Vanaf de ketel loopt het bijbehorende pakket leidingen over een afstand van ca 2 mtr evenwijdig en horizontaal over de muur, voordat de water en cv-leidingen splitsen. Ook op de muur is de hoh-afstand tussen de verschillende leidingen ca 7 cm.

Om niet tegen het leidingwerk aan te hoeven kijken, de leidingen lopen door een toekomstige werkkamer, wil ik deze wegwerken achter een lambrisering.

Gaat dit problemen met ongewenste opwarming van de waterleidingen opleveren, of is dat over een dergelijke afstand verwaarloosbaar? Ik kan alle leidingen isoleren en evt de ruimte achter de lambrisering (beperkt) ventileren.

alvast bedankt voor jullie tips.
groeten,
Jan-Willem
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het koude water zal teveel opwarmen en het warme water niet snel genoeg afkoelen, bij regelmatig gebruik gedurende de hele dag zal het voor legionella niet gevaarlijk zijn maar bij wat langere afwezigheid wel degelijk.
De koudwaterleiding hoort eigenlijk als onderste te liggen met de warmwaterleiding daar boven.
Met een schot tussen c.v. en de waterleidingen en isoleren van de c.v. leidingen komt u dan een heel eind, de waterleidingen ventileren.
 

Jan-Willem

  • #3
Bedankt voor je reactie. Ik ga de waterleidingen verleggen, zodat deze een stuk onder de cv-leidingen komen te zitten. Minder fraai, extra bochten en een aantal kruisingen met de cv, maar er komt toch een lambrisering voor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu