Waterdicht afwerken houten wand op betonnen vloer

petloca

  • #1
Afgelopen jaar een houten schuur incl betonplaat laten bouwen maar bij regen komt er vocht/water onder de balken door de vloer op.

De bouw is gegaan zoals op de foto. Het rabat hangt niet over de betonplaat maar stopt er koud boven. Zoals op tweede foto te zien is zit er een folie tussen rabat en schroten die over de betonplaat naar buiten valt. Dit folie zit niet bij de staanders, op die plaats heeft de aannemer na mijn eerdere klachten over water de openingen zoveel mogelijk dicht gekit. Maar zoals te zien blijft dit een probleem.

Het is "maar" een schuur en volgens de aannemer krijg je dit nooit 100% dicht. Ik vind het echter vervelend en zeker de vuren balken op de grond gaan het op deze manier niet heel lang volhouden verwacht ik. Bovendien heeft het een hoop geld gekost.

Is het mogelijk dit alsnog netjes op te lossen? Wat is de gebruikelijke/juiste manier om dit te doen? Dan kan ik daarna kijken of ik opnieuw in gesprek met de aannemer ga of het maar zelf ga opknappen.

1672598036080.png1672597951937.png
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het lijkt of ik een insnijding in een of andere folie zie.
Vind de planken ook te dicht tegen die folie te zijn aangebracht.
Water blijft daardoor kleven en dat hout gaat sneller rotten.
De planken moeten over of voorbij die folie hangen.
En de vloer moet zo hoog liggen mocht er water rondom de schuur blijven staan dat dit niet hoger kan komen dan de bovenkant van de vloer.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Vlakke betonplaat zonder sponning?
 

petloca

  • #4
@Wgb als je met insnijding het middenstuk op eerste foto bedoelt, daar kijk je tegen de betonplaat aan. Folie loopt niet door ivm de paal.

@Rola klopt het is een volledig vlakke betonplaat. Daarna zijn er chemisch draadeinden in verankerd met daarop de palen. De palen staan exact op de hoeken en randen en zweven natuurlijk stukje boven beton waardoor er water onderdoor kwam. Ook na kitwerk blijft er water binnenkomen.

Mijn hoofdvraag blijft hoe dit nu het beste op te lossen is?

1672674698163.png


Zijkant
1672674739877.png
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Zijn de natte plekken toevallig waar de bestrating te hoog ligt?
Zonder sponning is er een horizontale doorlopende naad. De betimmering over de plaat laten hangen had ook nog gekund. Nu kan je weinig meer veranderen behalve de bestrating laten zakken.
 

petloca

  • #6
@Rola nee de natte plekken zijn vooral langs de zijkant. De paal op de foto bij de natte plek is de paal die ook op de foto buiten zichtbaar is (de laatste foto hierboven)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu