Waterdicht (eind)doos voor mantalbuis 40mm?

Remon1

  • #1
Ik wil vanuit de meter kast, via de kruipruimte, door de tuin naar de schuur een rode geribbelde 40mm mantelbuis leggen. Hier wil ik later 3 netwerkkabels doorheen trekken. Eén voor een accesspoint en 2 voor bewakingscamera's (welke op een apart netwerk komen).

Nu ben ik op zoek naar een soort van einddoos waarop de mantelbuis waterdicht kan worden aangesloten. Deze doos wil ik buiten onder de grond leggen. Uit de doos moeten ook de 3 netwerkkabels komen. Deze kabels voer ik het laatste stukje van buitenaf de schuur in.

Bestaat zoiets überhaupt? Hoe wordt dit doorgaans gedaan? Andere optie zal het uiteinde van de mantelbuis dichtkitten zijn. Wat voor kit heb ik hiervoor nodig?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Er bestaan wel grote lasdozen. Vaak wordt zo'n mantelbuis gewoon met ducttape dicht geplakt tot hij in gebruik genomen wordt.
 

Remon1

  • #3
Een soort van rubber dop zou ook handig zijn. Dan prik ik er 3 gaatjes in waar de netwerkkabels doorheen kunnen. Ik kan het alleen niet vinden via Google. Of ik zoek verkeerd, dat kan natuurlijk ook.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
Een cementkap 40mm?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Deze buizen worden normaal niet ondergronds afgewerkt, dus een doos zal je daar niet voor vinden.
Er zijn wel rubber doppen met een klem systeem. Bestaande uit 2 stalen ringen met daartussen een rubber daar kan je gaten doorheen maken en dan dmv het aandraaien van de centerbout pers je het rubber en sluit het in de buis aan en alle doorvoeren af.
Geen idee hoe dat heet.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #6
Die doppen ken ik inderdaad maar weet ook de naam niet. Worden meestal gewoon open gelaten.

Kun je niet de mantelbuis omhoog laten buigen je schuur in tot vloer niveau en dan vanuit daar in elektrabuis verder gaan?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu